<

Після перейменування Володимира мешканцям не потрібно буде одразу змінювати в документах адресу місця проживання

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:29 | 8.06.2021 / Володимир / /
Перегляди
2341
/ коментарів 15

У зв’язку з прийнятим депутатами рішенням про запуск процесу перейменування міста Володимира-Волинського виконавчий комітет міської ради розпочав публікацію серії роз’яснювальних матеріалів, в яких повідомлятиметься, як зміна назви вплине на жителів громади.

На офіційному сайті міста пояснили, що після перейменування міста не потрібно одразу йти до паспортного столу, щоб зробити відмітку про нову адресу.

Перші роз’яснення надав Центр надання адміністративних послуг.  

Так, згідно Закону України про свободу пересування та вільний вибір місця проживання (стаття 6), у разі прийняття рішення про зміну нумерації будинків, перейменування вулиць чи населених пунктів, зміни  в адміністративно-територіальному устрої на підставі відповідних актів вносяться зміни до реєстру територіальної громади, із збереженням попередніх даних, із подальшим внесенням цієї інформації до Єдиного державного демографічного реєстру в установленому Кабінетом Міністрів України порядку.

У випадку, передбаченому частиною тринадцятою цієї статті, зазначені відомості за бажанням особи вносяться до документів, до яких вносяться відомості про місце проживання/перебування. Такі відомості вносяться безоплатно.

Зміна назви міста чи вулиці не є зміною місця проживання, а також чинним законодавством не передбачено обов’язку змінювати «штамп» у паспорті у зв’язку зі зміною назви міста. Перереєстрація місця проживання особи може відбуватися під час заміни паспорта, вклеювання нових фотокарток, зміни прізвища тощо, тобто коли в особи виникає потреба.




коментарів: 15
  1. А зміни у всіх картах України, навігатори – це теж безкоштовно? Якщо не буде такого міста Володимир-Волинський, тоді всі навчальні заклади, лікарня і т.д мають переоформити масу документації , чи ні?

    • Не роби проблем з нічого, місто має повернути свою справжню назву, це не є щось надважке.

      • А може краще заводи повернути які працювали для Володимира-Волинського??!! Чи це щось надважке??!! Звичайно легше вдіти псевдопатріоту вишиванку і кричати про перейменування.

        • Іван спеціально для тебе -А може краще заводи повернути які працювали для Володимира-Волинського??!! При срср меблева хвабрика у кращі свої часи виробляля в місяць 300 шт комплектів мебелів.Зараз Гербор робить це за 1 день. Як там у вас –верните усе в зад.

          • підтримую ! все, шо можна було досягнути – досягнуто ! Але е вороги, які порівнюють Украину з зімбабвою, замість того, шоб порівнювати з Франціею ! Ганьба !

        • Кому повернути? Ну, якщо можеш повернути заводи – поверни.
          Тільки не забуть що продукція має бути конкурентноспроможна

      • тут питання скорше в дерибані бюджету , )
        Коридор певно про це не здогадується))

    • Всё правильно пишете. Только к документации, которую надо переделать, надо будет поменять все печати, все вывески на всех учреждениях в городе и районе (район наверное тоже будет уже не -Волынским). Я думаю ещё кучу всего, о чём простые жители даже не догадываются. И всё это за бюджетные деньги.
      А какой-нибудь плебесцит предполагается или решат голосованием в одном кабинете?

      • Це все дрібниці, печатки, вивіски і все решта всеодно періодично замінюються. І не буде там якоїсь величезної суми, яка б не вартувала цієї справи.
        P.S.- думаю що Ви й самі витрачаєте свій бюджет не лише для матеріального розвитку, а витрачаєтесь і на щось для душі.
        Назву міста треба повернути.

  2. А не Ладомир перша справжня назва часом??? Як і жіночої футб.команди. Чому тоді Володимир?

  3. Жовтневе в Благодатне перейменували і все нормально, нічого страшного не сталось.

    • нічого страшного не станеться, навідь якшо ти Львів перейменуешь в Лемберг. Ніхто не помре, чес слово !

  4. Основні слова “не відразу”.
    Значить пізніше проблеми для трудяг таки створять, а самі руки нагріють.
    Де Сватко? Давай активіста в студію, нехай розкаже шо па ч’ом!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця