<

Обговорили способи наповнення бюджету з незареєстрованих установ і підприємців у Володимир-Волинській громаді

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:56 | 16.03.2021 / Володимир / , , /
Перегляди
14
/ коментарі 3

16-го березня у Володимир-Волинській міській раді відбулася зустріч керівництва Головного управління ДПС у Волинській області з податківцями та представниками влади громад району. Обговорювали питання вдосконалення системи збору податків, борги та способи викриття боржників серед суб’єктів господарювань.

У територіальних громадах є підприємці, які не реєструють свій дохід і, відповідно, не сплачують податки. Як змусити підприємців реєструватись, – це питання винесли на обговорення.

Як розповіли, у вигідній ситуації опинилися сезонні фермери, які не зареєстровані на постійній основі. Також є ті, хто після смерті власника господарює на його фермі, проте правом успадкування не володіє.

Заступник начальника Головного управління волинського ДПС Богдан Шинкарчук зауважив, що керуючі громадами мусять краще дізнаватися інформацію про своїх боржників та не закривати очі нелегально працюючі установи.

Проте зібрати кошти з усіх нелегко, оскільки система реєстру платників податків не врегульована. Тому поки дане питання відкрите і залежить від масштабніших змін, заступник начальника ДПС порадив наразі писати заяву на кожну персону, впійману на несплаті.

Мова також була про те, що спочатку притягнення до сплати податків повинне відбуватися не як стягнення, а як домовленість.

“Громадянина за допомогою переговорів можна змотивувати вкладати кошти в свою державу, яка стане йому ж в пригоді. Якщо з цією місією не справляться очільники громад, на допомогу прийде область”.

Буває, що комісія за сплату податку часто перевищує суму самого податку – це настрожує й відбиває бажання громадян його платити, зауважив представник Оваднівської громади.

Податок на нерухомі об’єкти знизився від 1.5% до 0.2, а місцями й до нуля за останні роки. Дирекція податкової служби впевнена, що це трапилося через пасивність та неуважність самих представників ТГ. А це мінус до бюджетів.

Слушною порадою була вказівка слідкувати за повноцінною інвентаризацією землі.

“Ми хочемо, щоб про ДПС говорили, як про важливу структуру, а не таку, яка просто існує, тому маємо всіма силами покращувати роботу”, – сказав Богдан Шинкарчук.




коментарів: 3
  1. “Вкладати кошти в свою державу, яка стане в пригоді”.- це брєд.Скільки податківців втекли з країни з награбованими коштами? Скільки посадовців посадили за крадіжку (незаконне присвоєння) державних коштів? Скільки податківців посадили за “кришування” підприємців? Невже жодного? Оприлюдніть декларації чиновників Головного управління волинського ДПС, щоб люди бачили чи можна їм довіряти.

  2. Коли приходиш реєструватися підприємцем до Державного реєстратора Максима,то від його хамства і зверхності всяке бажання ставати суб”єктом господарювання пропадає

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця