<

Сума збитків – понад 15 мільйонів: суд оштрафував митного брокера з Волині на 255 тис. грн

17:11 | 22.03.2024 / Новини / , , /
Перегляди
127
/ Коментарі відсутні

Любомльський районний суд визнав митного брокера Андрія Хавхуна винним у вчиненні низки злочинів, пов’язаних з умисним ухиленням від сплати податків. Чоловік організував схему з ввезення імпортних товарів за мінімальною сплатою митних платежів. До справи залучив щонайменше 12 осіб.

Суму збитків від їхніх дій оцінюють у понад 15 млн грн. Відтак, суд зобов’язав обвинуваченого заплатити 255 тис. грн штрафу, пише Zahid.net.

Як йдеться у вироку суду від 18-го березня, у жовтні 2017 року Андрій Хавхун, який фактично володів та управляв приватним підпримством «СІА-БРОК», що спеціалізувалося в наданні митно-брокерських послуг, придумав схему з мінімізації митних платежів для підприємців за ввезення товарів із країн ЄС на територію України. Чоловікзалучив до справи щонайменше 12 осіб.

Обвинувачений придбав чотири фургони RenaultMaster. Згодом написав заяву в один із сервісних центрів МВС, де зазначав, що втратив свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів, тож отримав комплект нових. Пізніше він домовився з водіями, аби ті щоразу змінювали номерні знаки автомобілів при виїзді за кордон та в’їзді в Україну. Імпортну продукцію ховали під «товарами прикриття», митна вартість яких значно менша, і так ввозили через пункт пропуску «Ягодин».

«Злочини, вчинені за попередньою змовою групою осіб, призвели до фактичного ненадходження до Державного бюджету України 15 641 264,45 гривень», – повідомили у суді.

Суддя Олег Павлусь визнав Андрія Хавхуна винним за ч.2 і ч.5 ст.27, ч.4 ст.28, а також ч. 2 і ч. 3 ст.212 ККУ (ухилення від сплати податків) й призначив йому покарання – 255 тис. грн штрафу.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця