<

Найбільше в області: з початку року за спалювання листя екологи оштрафували 44 жителі Володимир-Волинського району

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:25 | 5.11.2021 / Володимир / , /
Перегляди
415
/ 1 коментар

З початку 2021-го року працівники Держекоінспекції області притягнули до адміністративної відповідальності 111 волинян, які спалювали сухе листя та рослинність.

Про це Суспільному повідомив заступник начальника Держекоінспекції області Сергій Дудка.

Як зазначають, за 10 місяців екологи вже притягнули до відповідальності 44 жителя Володимир-Волинського району. Наразі загальна сума сплачених “паліями” штрафів становить 106 тисяч гривень.

“У садівничому товаристві “Маяк”, що на вулиці Дубнівський у Луцьку – 1 228 земельних ділянок. З них більше тисячі власників мають компостні ями. Але деякі мешканці масиву досі палять сухе листя і рослинність на своїх присадибних ділянках. “, – розповів Суспільному голова правління Віктор Мельничук.

Одне із таких багать помітили кореспонденти Суспільного. На місце приїхала працівниця муніципальної варти міста та працівники поліції.

Спілкуватися з кореспондентами Суспільного та знімати її камеру власниця обійстя заборонила. Багаття на вимогу правоохоронців загасила.

Заступник начальника департаменту муніципальної варти Луцька Роман Кулик розповів, що у більшості випадків порушники документи надають.

“Трапляються такі одиночні випадки, коли людина конфліктує і відмовляється називатися, то ми тоді викликаємо поліцію і вони допомагають встановити особу і притягнути до відповідальності”, – каже працівник муніципальної варти Луцька.

Зі слів Романа Кулика, за минулий рік інспектори склали 63 адмінпротоколи за порушення правил благоустрою міста, в тому числі й за розпалювання багать. Цього року до відповідальності притягнули 47 жителів громади.

Як повідомив заступник начальника Держекоінспекції області Сергій Дудка, за останні три роки екологи жодного разу не направляли справи на “паліїв” до суду.

За даними, які озвучила Суспільному керівниця відділу управління Держслужби з надзвичайних ситуацій Ірина Варварук, через спалювання сухої рослинності цього року на Волині сталося 104 пожежі.

“Штрафи зросли, але багатьох людей це не зупиняє”, – каже Ірина Варварук.




один коментар
  1. Пишіть грамотно: не “44 жителі”, а “44 жителя”. Мо, ше напешете “жетелє”?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер