<

Палія у Локачинській громаді оштрафували на 113 тис. грн за масштабну пожежу в заказнику

22:08 | 19.08.2023 / Новини / , , , /
Перегляди
907
/ Коментарі відсутні

Райсуд на Волині зобов’язав 48-річного чоловіка заплатити 113 тис. грн за підпал 200 га гідрологічного заказника. У березні чоловіка вже судили за умисне знищення природно-заповідного фонду, тоді йому призначили рік іспитового терміну.

Як повідомила пресслужба Держекоінспеції Волині, рішення щодо відшкодування збитків ухвалив Локачинський райсуд у липні цього року, передає ZAXID.NET.

«Внаслідок загоряння на земельній ділянці площею 206,2 га відбулося випалювання та знищення сухої водно-болотної рослинності, що завдало державі збитків на 113 тис. грн. За встановленим фактом завдання шкоди навколишньому природному середовищу суд ухвалив стягнути з порушника суму шкоди в повному обсязі», – йдеться у повідомленні.

Підпал очерету в заказнику «Луга-Свинорийка» Леонід С. вчинив близько 16:30 28 березня минулого року біля села Дорогиничі Локачинської громади. Через масштабну пожежу, яка охопила 200 га, під загрозою опинилось селище Локачі та очисні споруди. Втім рятувальникам та місцевим мешканцям вдалося зупинити поширення полум’я.

До слова, гідрологічний заказник «Луга-Свинорийка» отримав статус в 1993 році, він займає понад 800 га площі. На території налічують 400 видів рослин та 100 видів тварин, є навіть види з Червоної книги.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота