<

Мобільна бригада допомоги постраждалим від домашнього насильства почала працювати у Володимирі-Волинському

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:21 | 17.07.2020 / Володимир / /
Перегляди
5
/ Коментарі відсутні

У Володимирі-Волинському функціонує Мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства.

По це поінформував заступник начальника управління соціального захисту населення виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради Володимир Коломий, – йдеться на сайті міста.

Відповідно до інформації Володимир-Волинського відділу поліції ГУНП у Волинській області про здійснення заходів щодо попередження насильства в сім’ї у І півріччі 2020 року на обліку з приводу вчинення насильства в сім’ї у Володимирі-Волинському перебуває 58 осіб, у тому числі 2 дітей.

Мобільна бригада – спеціалізована служба підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та (або) насильства за ознакою статі.

У її склад входять представники управління соціального захисту населення, служби у справах дітей, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) міста і правоохоронних органів.

Метою діяльності бригади є надання соціально-психологічної допомоги постраждалим особам, зокрема соціальних послуг з консультування, кризового та екстреного втручання,соціальної профілактики відповідно до їх потреб. 

Мобільна бригада надає соціальні послуги шляхом проведення фахової консультації за допомогою телефонного зв’язку, з виїздом у спеціально організованому транспорті до місця проживання (перебування) постраждалих осіб чи іншого вказаного ними місця, у приміщенні загальної чи спеціалізованої служби підтримки постраждалих осіб, в іншому приміщенні, визначеному місцевими органами виконавчої влади або органами місцевого самоврядування. 

Послуги постраждалим особам надаються незалежно від місця їх реєстрації або місця проживання (перебування), наявності заяви чи повідомлення про вчинення насильства, реєстрації випадку в Єдиному державному реєстрі випадків домашнього насильства та насильства за ознакою статі. 

За фактом вчинення насильства звертайтеся за телефонами: 0 800 500 335 або 102, 3-57-01 та 116, 123 (безкоштовно та анонімно)

Надання послуг постраждалій особі за фактом вчинення стосовно неї насильства може тривати не більше ніж три місяці. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця