<

На Волині цього року зафіксували понад вісім тисяч звернень про домашнє насилля

05:05 | 3.12.2023 / Новини / , /
Перегляди
147
/ 1 коментар

За дев’ять місяців 2023 року в області зареєстровано понад вісім тисяч звернень з приводу домашнього насильства. Більша частина цих звернень від жінок. Також є звернення і від чоловіків. 

Ще близько 300 звернень зафіксували щодо насильства над дітьми. Про це під час брифінгу повідомила начальниця відділу підтримки сім’ї, оздоровлення та відпочинку дітей обласного департаменту соціальної та ветеранської політики Яна Фурманюк, – пише Суспільне.

Зі слів посадовиці, люди, що постраждали від домашнього насильства можуть звернутися за допомогою і перебувати у спеціальних притулках до 90 діб. За цей період з людиною працюють психологи, триває пошук роботи чи нового житла.

«Люди, які зазнали домашнього насильства мають звертатися до поліції за телефоном 102. За консультацією, за психологічною чи будь-якою іншою допомогою можна звернутися на Всеукраїнську гарячу лінію – 15-47», – каже Яна Фурманюк.

Також у 35 територіальних громадах області функціонують мобільні бригади соціально-психологічної допомоги для людей, які зазнали домашнього насильства.

Окрім того, Яни Фурманюк розповіла про п’ять спеціалізованих служб: два притулки та три денних центри з кризовими кімнатами у Забродівській, Ратнівській, Нововолинській, Литовезькій та Павлівській територіальних громадах. Для цього з державного бюджету виділили 7,7 мільйона гривень.




один коментар
  1. над чоловіками навіть ! :)
    певно гнала сковорідкою та шваброю на передову за баблом , а бідолаха відбивався чим міг! :)))

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя
27 Квітня, Субота