<

Мешканців Володимирської та Нововолинської громад безкоштовно навчали підприємництву

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:12 | 16.03.2023 / Володимир, Нововолинськ / , , /
Перегляди
564
/ 1 коментар

Упродовж 23-25-го лютого учасники та учасниці з Володимирської та Нововолинської громад пройшли тренінги у школі «Підприємець з нуля». Це — перший подібний захід, який поєднав громади з ціллю розвитку підприємництва в регіоні.  

Спершу був відбірковий етап, за результатами якого запрошено до навчання 30 учасників: діючих підприємців та охочих громадян започаткувати власну справу.

Організатор заходів – Агенція регіонального розвитку Прибужжя у співпраці з Володимирською та Нововолинською міськими радами. 

«Наша мета – промоція правильного підприємництва. Ми навчаємо людей, як згідно законодавства, прозоро та чесно вести свою підприємницьку діяльність, як взаємодіяти з органами влади, як взаємодіяти зі своїми працівниками», — зазначила Анастасія Азанова, головний спеціаліст відділу економічного розвитку, проєктної діяльності та інвестицій Володимирської міської ради.

Відбувся триденний інтенсив, 24 години лекцій, на яких показано понад 250 слайдів презентацій та поведено понад 5 активностей в групах.

Своїм досвідом та мотивацією ділилися п’ять спікерів:

Ольга Іванків — сертифікований міжнародний бухгалтер-практик (CAP) та засновниця Consulting Center- Центру бухгалтерії та фінансів

Яна Кінах — адвокатка та керуюча в адвокатському об’єднання «General Legal Group»

Вікторія Нечипорук — менеджерка з персоналу ТзОВ «Луцька аграрна компанія»

Тетяна Ільницька — начальниця відділу з питань праці Володимирської міської ради

Віталій Оксенюк — маркетолог-практик, консультант та власник торгової марки OKSENIUKTM, яка є сертифікованим партнером Google Partners.

Учасники бізнес-школи довідалися чимало корисної інформації, необхідної для провадження підприємницької діяльності.

Зокрема: як вибрати організаційну форму роботи, розпланувати доходи та витрати бізнесу, розрахувати результати діяльності, вникнути у юридичні питання реєстрації, як просувати продукт за допомогою смм-маркетингу, де знайти ефективну команду та як взаємодіяти з працівниками, де шукати фінансову підтримку та як залучити грант.

Участь у навчаннях була повністю безкоштовна.

«Я за таку інформацію платив десятки тисяч гривень, тому дуже дякую Агенції Прибужжя, що організували такий тренінг», — зазначив учасник школи Андрій Смоляр.

 «Настав час хобі перетворити у роботу та зареєструватися підприємцем. Дякую за великий об’єм інформації, необхідний для розвитку», — прокоментувала свою участь Ольга Сорока, дизайнерка в’язаних іграшок.

Ще один учасник школи Дмитро Гіналюк з Нововолинської громади зазначив, що він ще навчається, але уже цікавиться підприємництвом.

«Лекції були дуже круті, спеціалісти – вау. Сподобалося про бухгалтерію та юридичні питання. Найбільше зайшла лекція з маркетингу, довго розбирали. Загалом почув багато крутої інформації «без водички» , — наголосив Дмитро.

Також привітати підприємців були запрошені міські голови двох громад.

«У час війни та після нашої перемоги ми повинні думати про економіку. Малий та середній бізнес — є рушійною силою для розвитку. Тому наше місто підтримує такі ініціативи, оскільки учасники займають важливе місце в економіці нашої громади», — сказав Володимирський міський голова Ігор Пальонка.

«Це важливий проєкт та актуальний, оскільки нам потрібно відбудовувати країну. І фундаментом для цього мають стати підприємці, люди з ініціативою. Ми, як влада, будемо їх підтримувати» — відзначив Нововолинський міський голова Борис Карпус.

Школа «Підприємець з нуля» відбулася в межах програми міжнародної співпраці EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП, яку за дорученням Європейського Союзу та уряду Німеччини впроваджує німецька федеральна компанія GIZ Ukraine.




один коментар
  1. В торгівлі табличку ділення треба добре знати що би не натрапити на табличку віднімання

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця