<

Мандри осінньою Волинню: тревел-блогер показав унікальні кадри Володимир-Волинського району з висоти

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:02 | 22.11.2021 / Володимир / /
Перегляди
1799
/ коментарі 2

Мішані ліси, гліцеринові озера, непрохідні болота, повноводні ріки, безкрайні луки та поля, червонокнижні тварини та птахи, а також визначальні археологічні пам’ятки теперішніх Рівненської та Волинської областей – усе багатство регіону зафільмував блогер Олександр Лавров. Загалом протягом своєї подорожі мандрівник здолав близько 600 кілометрів історичною Волинню.

У відео він показав Будинок-музей Ігоря Стравінського в Устилузі, де зараз діє музична школа, Зимненські монастир і городище, Свято-Успенський собор, Василівську церкву-ротонду, Костел Йоакима й Анни у Володимирі, заповідник «Стародавній Володимир», – пишуть Волинські Новини.

Блогер зафільмував наймолодший в Україні національний парк у селі Нобель, що на кордоні з Білоруссю, озеро Воронки в однойменному селі, Свято-Успенську церкву у Володимирці, панораму Рівненської атомної електростанції у Вараші, другий за площею в Україні Рівненський природний заповідник, 20% території якого займають болота, Оконські джерела, бароковий Домініканський костел у Чарторийську та місцеве городище, ріку Стир, в’їзну браму садиби Чарнецьких у Любешеві, озеро Люб’язь.

Також у відео є національний природний парк «Прип’ять–Стохід», де мешкають 28 видів фауни, занесених до Червоної книги України, та ростуть 42 види рослин, що зникають, урочище Нечимне, найстаріший двовежевий дерев’яний храм Волині – костел Святої Анни – та найвищий (заввишки сім метрів) у світі пам’ятник Тарасу Шевченку в Ковелі, палац Мйончинських у селі Луків, палац Браницьких та Георгіївську церкву в Любомлі, перший заповідник Волинської області, як-от Черемський природний заповідник.

Олександр Лавров зафільмував Загорівський монастир у селі Новий Загорів, Троїцький костел у Затурцях, Луцький замок, неоготичну Лютеранську кірху, Собор Петра і Павла та найдовший будинок України в Луцьку, бароковий Троїцький костел в Олиці, який є одним із найкрасивіших на Волині, Олицький замок Радзивіллів і «Цуманську пущу», розміщену в межиріччі Стиру та Горині, де водяться червонокнижні зубри.

Автор не тільки показав неймовірні кадри краси волинської природи, зокрема й зняті з висоти пташиного польоту, а й детально розповів про кожну відвідану ним локацію.

«Центральна частина міста Володимира-Волинського – це історико-культурний заповідник, який містить багато пам’ятників князям і згадок про існування давньої Русі. Напевно, в жодному місті України немає такої великої кількості згадок про Русь у назвах вулиць, парків та інших пам’яток, як у Володимирі», – зазначив Олександр Лавров, розповідаючи про заповідник «Стародавній Володимир».

Як додав, Волинь – територія, оповита давньою історією, де, пройшовши полями, можна віднайти українську історичну спадщину у вигляді монет Великого князівства Литовського, Речі Посполитої та Австро-Угорщини, пращуром державотворення яких певною мірою можна вважати й Русь. Блогер наголосив, що, звісно, центральним об’єктом усього волинського краю є Луцький замок.

Наприкінці відео Олександр Лавров резюмував, що на Волині можна побачити багато цікавого, особливо в природних парках чи заповідниках. Спостерігаючи за дикою природою, мандрівник порадив дотримуватися правил і не втручатися в життя тваринного й рослинного світу.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер