<

“Крига рухнула” – перевізник Проскура усунена від здійснення перевезень до 22-го липня на маршруті “Володимир-Волинський – Свійчів”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:42 | 17.07.2015 / Володимир /
Перегляди
5
/ 1 коментар

Громада 10-ти сіл Володимир-Волинського району добилася від влади перших позитивних результатів у своїй боротьбі із недобросовісним перевізником Марією Проскурою. Вчорашній страйк селян та перекриття дороги Верба – Свійчів, зсунуло з мертвої точки міцні позиції підприємиці. Відтак, голова облдержадміністрації Володимир Гунчик своїм розпорядженням створив комісію, яка дослідить належність виконання умов тендеру пані Проскурою.

16-го липня голови Красноставської, Галинівської та оваднівської сільських рад побували на прийомі у голови Володимир-Волинської райдержадміністрації Наталії Василець. Після наради із представниками громад, очільниця РДА зв’язалася із губернатором, пояснивши йому ситуацію.

Володимир Гунчик розпорядився створити комісію у складі начальника управління інфраструктури та туризму Івана Мирки, представника транспортного управління та голови громадської ради області. Вони того ж дня прибули у село Жовтневе для зустрічі із громадськістю.

В ході розмови, селяни “загнали у глухий кут” тих, хто вирішував їхні долі та брав участь у допущенні Марії Проскури до участі у тендері. Іван Мирка наголосив на ряді пунктів, якими керувався при допущенні перевізниці до тендеру. “У неї автобуси вищого класу, ніж у перевізника Павловського. Це і дало їй виграшні бали на тендері. Чому лобійований вами перевізник не надав документи про те, що в його автопарку також є висококласні транспортні засоби?”, – аргументував Мирка.

DSC_0496
DSC_0497
DSC_0500

Насправді ж активісти сіл стверджують, що заявлений у тендерній пропозиції автобус “Ютонг” ніхто ніколи у селах не бачив. Наглість перевізниці сягнула таких вершин, що навіть після попередження паном Миркою про розірвання із договорю на перевезення при найменшому порушенні, вона не здійснює усіх належних рейсів. Окрім того, і надалі їздить неремонтованим транспортом.

Другим аргументом на користь Проскури з уст обласних чиновників була відповідь обласного ДАІ про відсутність фіксованих порушень у 2014-му році водіями вищезгаданої підприємиці. Натомість, голова РДА Наталія Василець надала відповідь на її запит із ДАІ Володимир-Волинського району, де вказано, що водіями перевізника Проскури за останній рік було скоєно 11-ть правопорушень та одне ДТП!

DSC_0494

Кричущі факти невідповідності документів, поданих Проскурою на тендер, змусило Івана Мирку погодитися з тим, що тендер необхідно переглянути. Відтак, комісія має це зробити до 22-го липня.

17-го липня, на сесії районної ради депутатами було прийняте звернення до голови облдержадміністрації Володимира Гунчика із проханням провести службове розслідування з приводу законності виграння тендеру перевізником Проскурою. Коментуючи ситуацію, голова Оваднівської сільської ради наголосив, що після вивчення Положення про проведення тедеру на перевезення, має вагомі докази, що тендерною комісією були порушені усі пункти документу.

До скарг на перевізника Проскуру під час сесії долучилися і інші головки сільських рад. Так, у депутатське звернення включено і прохання про відновлення маршрутів Володимир-Волинський – Амбуків (через Нововолинськ) та Володимир – Волинський Коритниця (через Устилуг). Маршрути були анульовані через невиконання підприємцем Проскурою належних умов перевезення. Тобто, проблеми нею створені не лише на маршруті від Володимира-Волинсього до Свійчива.

Селяни налаштовані серйозно. Якщо їх не почує влада і нічого не змінить – вони готові перекривати залізничне сполучення із Києвом та Ковельську трасу, що веде на митницю.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 Травня, Середа