<

Князівни теж воюють – у 14-ій бригаді розповідають про жінок: історія заступника командира роти

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:37 | 7.03.2020 / Володимир / /
Перегляди
352
/ Коментарі відсутні

21-річна лейтенант Анна Гринюк, заступник командира однієї з механізованих рот 14-ої бригади з морально-психологічного забезпечення. Лише в липні 2019 року змінила шеврони курсанта Академії Сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного на шеврони князівської 14-ї омбр.

Про це розповідає пресслужба 14 бригади.

При чому, робила це майже на ходу, бо відразу після випуску із вишу вибула в район ООС, де тепер уже “рідна” рота виконувала завдання за призначенням. Ще зовсім юну дівчину з офіцерськими погонами, мініатюрну і тендітну, особовий склад підрозділу, зізнається сама Анна, належним чином почав сприймати не відразу.

“Все прийшло з часом, – сміється лейтенант Гринюк. – На початках сприймали, напевно (ніколи не допитувалася достеменно), просто – як дівчисько. Та за короткий час з’явилися й взаєморозуміння, і повага, і “Анно Олегівно, допоможіть, будь ласка, з тим-то й тим-то…”. Знайти порозуміння чи підхід, я у цьому впевнена, можна до кожної людини, незмінний і безвідмовний інструмент для цього – спілкування. Саме воно – основа нашої нелегкої і багатогранної роботи”.

Анна Гринюк, в минулому випускниця військового ліцею, каже, практично з дитинства знала, що пов’яже свою долю з військом. І жодного разу про свій вибір не пошкодувала. Тим паче, що у князівській 14-ій зустріла свою долю, і зараз разом із коханим всерйоз подумують над створенням у найближчому майбутньому сім’ї.

“Отак буває, що все закручується дуже швидко, – служба, війна, кохання, знайомства, труднощі, їх подолання, довіра, дружба, спогади і мрії… Здавалося би, всього аж забагато! Та не для дівчат, що служать у нашій народженій та загартованій в боях 14-ій, бо їм до снаги все! Бо Україна й українка – жіночого роду!”, – розповідають у пресслужбі 14 ОМБр.

Нагадаємо, раніше у 14 бригаді розповіли історію лейтенанта.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця