<

Громада храму у селі Черчичі прийняла рішення про перехід до ПЦУ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
06:26 | 7.02.2019 / Володимир / /
Перегляди
22
/ коментарів 8

Релігійна громада старовинної Свято-Миколаївської церкви села Черчичі Зимнівської ОТГ, що у Володимир-Волинському районі, 6 лютого прийняла рішення про перехід із Московського патріархату до ПЦУ. Крім того, парафіяни села Квасів на Горохівщині також проголосували за перехід до Православної церкви України.

У середу, 6 лютого, відбулися парафіяльні збори, на яких місцеві жителі проголосували за таке рішення. Про це повідомив прес-секретар Володимир-Волинської єпархії Православної церкви України отець Василій Мельничук, пише Район.Володимир-Волинський.

«Сьогодні прихожани Свято-Миколаївської церкви села Черчичі майже одноголосно вирішили перейти до ПЦУ. Священик протоієрей Юрій Хавура не брав участі у зборах. Найближчим часом парафіяни приїдуть у наше єпархіальне управління, і ми розпочнемо процедуру переходу», – прокоментував ситуацію отець Василій.

До речі, отець Юрій раніше служив одночасно ще й у Свято-Покровському храмі в селі Бобичі. Але громада в числі перших, ще 26 січня, проголосувала за перехід до ПЦУ. Священик Юрій Хавура не підтримав її рішення і покинув там парафію.

Також зазначимо, що ще в одному селі на Горохівщині, проголосували за перехід у Православну церкву України. Прихожани храму Преображення Господнього у селі Квасів, що на Горохівщині, проголосували за перехід у Православну церкву України.

Настоятель храму поки не визначився, розповіла квасівська сільська голова Надія Ворончук, пише Район.Горохів.




коментарів: 8
  1. Збори для вирішення долі церкви були оголошені 27.01.2019 на 10.02.2019. Але одна особа села, яка раніше була регентом і знову хоче керувати церквою назбирала людей з Володимира-Волинського і ближній сіл, і таких людей які ходять тільки Паску освятити на 06.02.2019р.і вони
    вирішили долю церкви без тих людей які відвідують кожну службу. Вирішальні збори відбудуться 10.02.2019 р.

  2. ППопам які підтримують МПЦ пора збирати валізу і валити до гундяево-путінськоі орди ,там прийцмають всіх ,лиш би не любив Украіну і в голові була совкова вата .

  3. А Москва що дає? тільки пропаганду «руського міра» і благословляє російських бойовиків створювати новоросію, вбивати українців і освячує їх танки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер