<

Громада Галинівської сільради не дуже хоче об’єднуватися із іншими селами, каже голова Іван Юрик

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:04 | 25.06.2015 / Володимир /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

На колегії у Володимир-Волинській райдержадміністрації заслухали звіт про комплексну перевірку роботи виконавчого комітету Галинівської сільради . У частині питань, заданих сільському очільнику, голова РДА Наталія Василець, поцікавилась думкою громади щодо добровільного об’єднання. На це голова сільради Іван Юрик сказав, що мешканці сільської ради не виявляють особливого бажання приєднуватись до когось, або ж приймати інші села до себе. “Наш бюджет сягне за 400 тисяч гривень власних доходів. Це плата за оренду землі. Ми можемо самостійно себе забезпечити”, – сказав пан Юрик. 

Самодостатність Галинівського бюджету викликала неоднозначну реакцію присутніх на колегії представників виконавчої влади району та області. Зокрема, Наталія Василець намагалася на простих прикладах довести голові сільради, що існувати із бюджетом, де 73% – це фонд заробітної плати, громада самостійно не може. Однак, пан Юрик заперечив і сказав, що завдяки підняттю ставок на плату за земельні наділи, сільрада планує отримати в бюджет близько 400 тисяч гривень власних доходів. Із них – 50% – фонд зарплатні.

Далі голова РДА питала, за що при умові того, що Галинівська сільська рада залишиться одноосібним князівством, проводитимуться капітальні ремонти чи будівництва? “Ось ви плануєте відремонтувати сільський будинок культури. Це капітальний ремонт, на нього потрібні чималі кошти. Де ви їх плануєте взяти?”, – цікавилась Василець.

На що сільський голова, порахувавши декілька секунд в голові сказав, що на весь ремонт будинку треба десь 20-ть тисяч гривень. таке твердження викликало сміх в присутніх. Для прикладу, на ремонт фасаду Лудинської школи проектанти заклали близько 1-го мільйона гривень. Це тільки фасад – без внутрішніх робіт. “А капремонт усього БК – в 20-ть тисяч – сумніваюсь”, – сказала голова районної адміністрації.

“Мешканці сіл, які продали свої паї, погодилися на зборах громади виділити певну суму коштів із вторгованих на ремонт будинку культури”, – сказав сільський очільник. Але, зрозуміло, цих коштів не вистачить.

Акцизу Галинівська сільрада отримала 789-ть гривень за травень місяць. Як сказала, присутня на колегії заступник начальника Володимир-Волинської ОДПІ Оксана Левчук, це в середньому 4,5 пляшки горілки реалізовувалося в сільських магазинах в день. “Тому, великих питань щодо чесності обліку продажу підакцизних товарів у цій сільраді податкова не має”, – резюмувала пані Левчук.

“За січень-травень 2015 року відповідно до розпису сільського бюджету загальний  фонд  по  доходах  виконаний  на суму 172988 гривень, що  становить  104,0 відсотка  до звітних бюджетних призначень. Та разом з тим, не забезпечено виконання бюджетних призначень по податку на майно, адміністративних штрафах, державному миті”, – розповів сільській голова Іван Юрик.

Заборгованості перед працівниками, які отримують заробітну платню із місцевого бюджету, сільрада не має. А виконком проводить і часткові роботи по благоустрою. На часі приведення до порядку фасади двоповерхових будинків і впорядкування прибудинкових територій та зовнішній вигляд магазинів і прилеглих до них територій.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця