<

Духовий оркестр “Арсен” із Володимира-Волинського виступив на фестивалі народної творчості у Польщі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:21 | 19.09.2016 / Володимир / /
Перегляди
21
/ Коментарі відсутні

17-18 вересня духовий оркестр із Володимира-Волинського відвідав польське місто Ленчиця, де взяв участь у фестивалі народної творчості.

Про візит до польського міста розповів на своїй сторінці у Фейсбук начальник управління культури і туризму Володимир-Волинської міськради Роман Віслобоков.

Вже 38 років поспіль у місті Ленчиця (Республіка Польща), яке є побратимом Володимира-Волинського, відбувається традиційний фестиваль народної творчості “Ленчиця у барвах осені”, у рамках якого проходять виставки народних майстрів та умільців, різні розваги та ігри, виступи професійних та самодіяльних аматорських колективів міста та гостей.

Цьогоріч урочисто відкрили фестиваль бурмістр міста Кшиштоф Ліпінський, директор місцевого будинку культури Ольга Куровська та начальник відділу культури і туризму виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради Роман Віслобоков.

2
3

Справжнім подарунком для жителів та гостей цього королівського міста став виступ ветеранського оркестру духових інструментів “Арсен” з княжого Володимира. У виконанні наших музикантів прозвучали польські та українські пісні, марші, музичні композиції різних часів і народів… Глядачі з вдячністю аплодували українцям і довго не відпускали їх зі сцени!

З великим захопленням та сльозами на очах зустрічали кожен концертний номер наших митців-аматорів мешканці будинку для осіб похилого віку, де відбувся черговий виступ, бо справжнє мистецтво, що йде з глибин невгамовних сердець сивочолих музик, не знає ні кордонів, ні мовних перепон, ні політичних протиріч. Учасники оркестру “Арсен”, які є справжніми українцями та патріотами, з гордістю показали нашу культуру, народні традиції та неповторний колорит української пісні за кордоном.

Поїздка відбулася з благословення митрополита Луцького і Волинського Михаїла, за сприяння міського голови Петра Саганюка та голови благодійного фонду “Матері Божої неустанної помочі” о. Миколи Гінайла, за фінансової підтримки Сергія Ковальчука, Володимира Шостакевича, Валерія Дробінова.

4
5
6
7




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця