<

У кожного є рідний на війні: оркестр «Арсен» щотижня підіймає патріотичний дух володимирчанам та допомагає ЗСУ

17:54 | 5.02.2024 / Володимир / /
Перегляди
853
/ Коментарі відсутні

Майже кожної неділі, якщо дозволяє погода, біля колишнього ТЦ «Роксолана» у центрі Володимира мешканців бадьорять військово-патріотичні композиції, які наживо виконує духовий оркестр «Арсен» та збирає кошти для допомоги військовим.

Засновником гурту є Шостакевич Володимир Арсентійович, диригент – Білецький Михайло Іванович, співзасновники – Калитюк Олексій Володимирович, Голота Богдан Дмитрович. На ударних грає Голота Анатолій Степанович, тромбон – Панасюк Олександр Федорович та Лукашов Степан Миколайович.

Один з учасників оркестру Сурмик Андрій нині захищає Батьківщину на фронті. Крім того, майже у кожного з учасників оркестру захищає Батьківщину близький родич: син чи племінник. На жаль, є і загиблі, так тромбоніст Олександр Панасюк віддав державі найкраще, що у нього було, на війні під час бойового вильоту у квітні 2022 року загинув його син – майор, льотчик Віктор Панасюк.

Духовий оркестр «Арсен» існує уже понад 10 років. Грає патріотичні українські пісні. Наразі середній вік учасників близько 70-75 років, серед яких є офіцери, лікарі, вчителі, будівельники та автомобілісти. Загалом до повного складу гурту входить 12 музикантів, але не всім завжди разом вдається зібратися.

Своєю грою оркестр збирає кошти на потреби військовим та тим, хто проходить реабілітацію, як з 14 бригади, так і з інших підрозділів ЗСУ, де служать захисники із Володимирського району. Загалом передали допомогу приблизно уже на сто тисяч грн. Нещодавно відправили бійцям генератор, зібрали кошти на перефарбування двох автомобілів, ремонт, прилади для обігріву, інструменти та ін.

Мають музиканти іще одну почесну місію, коли основному оркестру 14 бригади за певних обставин не виходить проводжати в останню путь наших загиблих Героїв, його обов’язки, на прохання військкомату, беруть на себе ветерани з Арсену.

За допомогу музиканти дякують меценату та депутату Володимирської районної ради Олегу Приступчуку та співголові волонтерського руху на Волині Лілія Вишневській за ідеологічну роботу.

Читайте також:

Десять років духовому оркестру «Арсен» з Володимира, який підіймає наш патріотичний дух




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 Травня, Понеділок
5 Травня, Неділя