<

Делегація із Володимира-Волинського відвідала німецьке місто-побратим Цвікау

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:00 | 22.04.2015 / Володимир /
Перегляди
10
/ Коментарі відсутні

Делегація із Володимира-Волинського, до складу якої входили заступник міського голови Лариса Кулікова та директор гімназії Олександр Романюк відвідала німецьке місто-побратим Цвікау.

Українські гості взяли участь у Днях демократії та толерантності, які відбувалися під девізом «СвободаЖиттяТут» і були  присвячені 25-річчю об’єднання Німеччини, 70-річчю закінчення війни в регіоні Цвікау. У ході конференції міст-побратимів Цвікау, яка проходила у форматі «запитання – відповідь»  розповіли про демократичні процеси в Україні та в місті зокрема, – пише сайт міста.

У рамках тристоронньої зустрічі з мером Цвікау Пією Фіндайс та мером Дортмунда Ульріхом Зірау  було обговорено  питання співпраці в галузях охорони здоров’я, освіти та  культури, можливості підготовки спільних проектів.

Володимир-волинці відвідали також початкову щколу, але особливе враження справила міська гімназія, в якій навчається біля 700 учнів. Вирізняються  потужне обладнання в спеціалізованих та комп’ютерному класах, спортивна база, кабінети трудового навчання, де є все необхідне для практичних занять.  А ще дуже вразила чистота, яка панує скрізь в навчальному закладі.

Гарячі обіди в їдальню привозять з місцевого харчокомбінату, а залишки передають на іншу фірму для компостування. Дуже низькі ціни в буфеті.

Школа – закрита установа, так що до закінчення уроків учні без спеціального дозволу не можуть залишити приміщення, а батьки можуть зайти лише під час перерв. У кожній школі є спеціалізовані класи для вивчення іноземцями німецької мови – державну мову мають знати усі жителі країни.

Олександр Романюк зізнався, що побачив те, до чого хочеться прагнути і що можна зробити навіть не залучаючи додаткових  коштів. Позитивні враження отримав, починаючи з зовнішнього вигляду гімназії, уже хочеться у себе запровадити побачене у побудові розкладу уроків, організації харчування учнів.

З директором цього навчального закладу Ральфом Бальфоном обговорено питання співпраці, тож очікується, що наступна зустріч відбудеться у червні, тоді ж буде укладено угоду між гімназіями. А вже у вересні юні володимир-волинці в  декілька тижнів удосконалюватимуть знання німецької мови у навчальних закладах Цвікау – у муніципалітеті на це вже виділені кошти.

Депутат Карл-Ернст Мюллер від імені благодійної організації  «Партнерство з Україною» передав 1500 євро для добудови  дитячого будинку сімейного типу Наталії Бучковської, а також комп’ютер дітям.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця