<

Чи варто замінювати іменами загиблих Героїв АТО та Майдану назви “СРСР-івських” вулиць?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:54 | 31.07.2015 / Володимир / , , /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

Журналісти інтернет-видання “БУГ” поспілкувалися із жителями прекрасного і стародавнього міста Володимир-Волинського. Ми запитали у містян :”Чи варто замінювати назви СРСР-івських вулиць іменами загиблих Героїв АТО та Майдану?” Читайте далі, що відповіли мешканці Володимира-Волинського.

Корінна жителька Володимир-Волинського Набатич Тетяна Василівна:

ы00001

Ви знаєте, коли загинув Вячеслав Чорновіл, я сама зініціювала те, щоб нашу вулицю назвали на його честь. Тоді усі мешканці зібрали підписи і втілити задумане в реальність. Тепер вулиця носить горду назву В’ячеслава Чорновола. Героїв, звісно, не повернеш, але увіковічнити їхнє ім’я – це справа хороша. Тим більше, сьогодні – коли гинуть молоді хлопці. Нехай буде їм Вічний спокій! Бажаю героям, які захищають нашу землю на Сході України, сили, міцного здоровя і витримки! Мені дуже хочеться, щоб росіяни і українці знову були друзями. Бо нам немає що ділити. Хочу розповісти такого вірша:

Люди, милые люди,-
Будьте добры друг к другу!
Тогда от сердца к сердцу
Пойдет доброта по кругу,

Тогда случится чудо
И мир на Земле воцарится,
И будущие поколения
Будут нами гордиться!

Тема сьогоднішніх героїв АТО викликає різні почуття у людей. Любов при розмові не змогла стримати сліз :

Буде добре, якщо іменами загиблих воїнів з АТО назвуть вулиці. Хлопців вже не повернеш, а так – залишиться згадка про їхній героїзм. Я не була б проти того, якби переймнували і мою вулицю. Мені здається, що це дуже хороша справа. Не маю нічого проти, я тільки за! Дуже важливо, щоб цих дітей пам’ятали. Скільки їх загинуло, і ще скільки поляже…

Андрій не думає, що питання перейменування вулиць є одним із найголовніших в Україні :

Чесно кажучи – мені все одно як називатиметься моя вулиця. Головне – аби настав мир на Україні. Надати ж вулицям назви героїв – це справа не із найперших. Нехай влада краще допомагає хлопцям, які в АТО. Тоді і вулиці перейменовувати не доведеться.

Михайло говорить, що перейменування – це крок до увіковічнення памяті про героїв АТО:

Я особисто вже задумувався про зміну назв вулиць. Хлопців, які полягли на Сході і на Майдані у Володимирі-Волинському не так вже й мало. Тому, вважаю, що це хороша ідея.

Пані Майя розповідає, що заміна так званих СРСР-івських назв вулиць зменшить напруження у місті:

Сьогодні вже є багато людей, які просто не переносять символіку СРСР. Добре, що по Україні почали позбуватися пам’ятників Леніну. Добре було б, якби створювали більше меморіалів загиблих АТОвців. А зміна назв вулиць – це чудово.

Говорила із жителями Володимир-Волинського журналіст “БУГу” Вікторія Махновська




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця