<

3 роки за ґратами через крадіжки у Володимирі-Волинському проведе раніше судимий лучанин

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:18 | 19.05.2020 / Володимир / , , , , /
Перегляди
7
/ 1 коментар

Володимир-Волинський міський суд оголосив вирок жителю Луцька за крадіжки, скоєні на госпрозрахунковому ринку Володимира-Волинського та у автобусі «Луцьк – Володимир-Волинський». Лучанин вкрав виручені кошти від продажу квитків та 3 гаманці із жіночих сумочок на ринку.

Раніше судимий чоловік, виявилося, не відбув покарання у виді позбавлення волі Нововолинським міським судом ще майже рік тому. Тепер він сяде за ґрати на 3 роки.

Про це стало відомо із вироку Володимир-Волинського міського суду від 15-го травня.

Перший випадок крадіжки стався 4-го січня, близько 12:00, у Володимирі-Волинському, на території міського госпрозрахункового ринку, що по вулиці Данила Галицького.

Чоловік, керуючись корисливим мотивом та реалізуючи умисел на протиправне заволодіння чужим майном, повторно таємно викрав з сумочки жінки її шкіряний гаманець вартістю 300 гривень, в якому знаходились гроші в сумі 500 грн. та 50 доларів США. Згідно офіційного курсу, завдав потерпілій майнову шкоду на загальну суму 1984,31 гривень.

Він вдруге скоїв крадіжку 26-го січня, близько 13:30, знову на території Володимир-Волинського госпрозрахункового ринку. Лучанин повторно таємно викрав з сумочки жінки її шкіряний гаманець вартістю 200 гривень. В ньому знаходились кошти в сумі 800 гривень та 200 Польських злотих. Загальну сума викраденого – 2281,72 гривні.

Через два дні, 28-го січня на госпрозрахунковому ринку Володимира-Волинського, близько 10:00, повторно таємно викрав з жіночої сумочки її шкіряний гаманець вартістю 200 гривень, в якому знаходились гроші в сумі 1000 гривень. Сума завданих збитків – 1200 гривень.

Крім цього, ще одну крадіжку чоловік вчинив 28-го лютого, близько 14:20 у Володимирі-Волинському, знаходячись в якості пасажира в салоні рейсового автобуса марки «Мерседес Бенц 609», сполученням «Луцьк – Володимир-Волинський», що прибув на територію автобусної станції по вулиці Данила Галицького.

Чоловік скориставвся тимчасовою відсутністю водія повторно таємно викрав з панелі, виручені від продажу квитків кошти в сумі 1921 гривень.

Лучанин вину визнав повністю, щиро розкаявся у вчиненому та просив суворо не карати, активно сприяв у розкритті злочинів.

Також суд бере до уваги, що він, звільнившись 24-го квітня 2019-го року з виправної колонії, через незначний проміжок часу він був засуджений 29-го вересня 2019-го вироком Нововолинського міського суду за умисні, корисливі злочини до обмеження волі строком на 2 роки 6 місяців, за яким не відбув покарання, і знову вчинив злочини.

Суд виніс вирок: чоловіка визнати винуватим у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 185 КК України та призначити покарання у виді позбавлення волі строком на 2 роки 6 місяців.

“На підставі ст. 71 КК України до покарання, призначеного за даним вироком, частково приєднати не відбуте покарання за вироком Нововолинського міського суду Волинської області від 29-го вересня 2019-го року з урахуванням ст. 72 КК України, відповідно до якої одному позбавлення волі відповідає два дні обмеження волі, і за сукупністю вироків визначити чоловікові остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк 3 (три) роки“, – вирішив суд.

Фото ілюстративне




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 Травня, Середа