<

Якість ремонту вулиці Ковельської у Володимирі-Волинському задовільняє замовника послуги

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:17 | 24.10.2016 / Володимир / , /
Перегляди
4
/ коментарів 12

Мешканці Володимира-Волинського з самого початку ремонту вулиці Ковельської висловлювали своє незадоволення підрядником, який виграв тендер – фірмою “Аміла”. З початку були претензії до темпів виконання робіт, а після завершення працівниками “Аміли” першої ділянки й до їх якості. З метою роз’яснити ситуацію представникам влади та місцевих ЗМІ 24-го жовтня до Володимира-Волинського приїхали працівники замовника цих робіт – Служби автомобільних доріг у Волинській області. 

Як зазначили голова депутатської комісії з містобудування Григорій Цаль-Цалко та перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук, вони звернулись до замовника послуг Служби автомобільних доріг у Волинський області з приводу неякісного та повільного ремонту дорожнього покриття вулиці Ковельської. У управлінні відреагували на звернення та прислали двох представників, які контролюють якість та об’єм проведених робіт.

Варто зазначити, що багато питань у представників влади та ЗМІ стосувались темпів ремонту та умов тендеру, але присутні спеціалісти не змогли відповісти на них, посилаючись на те, що вони відповідають лише за якість.

Зі слів представників Служби автомобільних доріг якість дорожнього покриття відремонтованої ділянки на вулиці Ковельській відповідає всім встановленим нормам. Принаймні це стосується дотримання умов тендеру. На зауваження журналістів про наявність так званої “драбинки” на вказаному відрізку, спеціалісти відповіли, що на разі немає технічної можливості переконатись у тому, що вона є.

“Для того, щоб перевірити якість виконаних робіт, потрібно щоб на кілометрі дороги розігнати наш автомобіль до швидкості 60 км/год і тоді наш прилад проведе заміри. Згідно нашого ДБН норма становить до 60 сантиметрів на один кілометр шляху” – зазначила Марія Гадзь, представник Служби автомобільних доріг у Волинській області.

img_9794
img_9805

А тепер саме цікаве: перевірка на наявність нерівностей може бути проведена лише тоді, коли буде зроблений кілометр дороги (тобто майже половина всієї ділянки, яка повинна бути відремонтована). Адже автомобіль зі спеціальним пристроєм, який фіксує нерівності, повинен проїхати по ділянці на швидкості 60 км/год, а за словами представників Служби автомобільних доріг це можливо лише на кілометровій ділянці.

Виходить, що мешканці міста повинні спостерігати, як робиться ремонт, якість якого їх не задовільняє, і лише коли половина виділених коштів буде “вкатана” в асфальт, Служба автомобільних доріг, примусить ту саму фірму “Аміла” ліквідовувати недоліки, якщо вони будуть виявлені.

Друга претензія влади та мешканців Володимира-Волинського стосується темпів виконання ремонтних робіт працівниками фірми “Аміла”. На це представники Служби автомобільних робіт відповіли, що домовились з підрядником, про те, що усі роботи будуть виконані до кінця листопада.

Наскільки це реально, враховуючи погодні умови (нагадаємо, що в дощ укладати асфальт заборонено) та те, що амілівці за місяць зробили лише 160 метрів дороги? Відповідь дізнаємось лише по завершенню відведеного терміну.

Варто зазначити, що подібні роботи фірма “Аміла” проводить не лише Володимирі-Волинському, а й у Любомлі, мешканці якого мають аналогічні претензії до підрядника.  А засобів впливу на останнього, принаймні зараз, немає. При цьому представники замовника робіт (Служби автомобільних доріг) не бачать ні “хвиль” на дорозі, ні того, що зробити якісно 80 % Ковельської за останній місяць осені практично не можливо. Адже думати наперед не в їх компетенції. Вони можуть лише з запізненням зафіксувати факт і відреагувати на нього, так як написано у нормативних документах.

img_9785




коментарів: 12
  1. Тобто, довести, що щось не так, ніхто не може. Але всі поводять себе, як баба Яга з мультика…

  2. Гроші поділили а тепер потрібно відстоювати своє бабло, по іншому лишаться роботи представники автомобільних доріг, яких прислали гасити пожежу. Сама велика дурість, доручили контролювати тім хто продав тендер, зовсім невідомій фірмі по всій практично області, яка не має достатньої кількості спеціалістів і техніки, звідси і якість і темпи робіт. А правильно булоб щоб контроль здійснювала влада на міці де проводяться роботи і де прийдеться жити з тими недоліками для мешканців міста.

  3. Це сон рябої кобили,цю драбину ближче до світлофора і так видно а на машині вона відчувається і на малій швидкості і як вони на перехресті збираються розігнатися там мусово буде зменьшити швидкість і заміри будуть не дійсні

  4. А де ж поділися “крепкі” критики анатоль і ко…, немає про кого плітки розносити,”герої” тільки коли міська влада щось робить,а далі кишечка тоненька)))))

    • а що міська влада робить ? Пише бумашки-відмашки , а хто там може щось зробити , покажіть хоч одного спеца з жкг або по дорогам , смішно слухати роздуми – бредні Цалка – Цалка , Фіщука , Матвійчука , щоб щось розумітися на господарських проблемах міста , треба як мінімум мати відповідну реальну спеціальну освіту , а не куплені дипломи …

      • просто-просто,не пройшли напевно в депутати,просто популісти більше язиком роблять,а не ділом і людям голову дурницями забивають!!! мер молодець,і місто в нас хороше,і людей адекватих побільше буде …..

  5. По мові цього інженера видно як був виграний тендер ,або гроші допомогли ,або зв’язки ,а дорога від світлофора має хвилі ,відчувається і на малих швидкостях ,а вся ця перевірка нічого не дала ,тільки стало зрозуміло ,що дорожники це якась “мутна” організація ,якщо навіть не прописали в договорі сроки виконання робіт і штрафи які повинна нести ця хитро…па Аміла .

  6. як завжди в нас в Володимирі- гроші мільйонами а роблять гірше ніж було, “якості” там навіть не варто шукати, вода не сходить, драбина така що магнітола підскакує, так само на Шевченка, було не ідеально, спустили мільйони зробили ще гірше, так само нова бруківка по тротуарах покладена так що можна ноги повивертати а каляскою з дитиною взагалі … Ці питання треба в суді давно вирішувати і заставляти підрядників переробляти, але походу цього ніхто не робить бо підрядникі “свої”… складається тільки така думка. Невже після облому з каменем на Шевченка не могли серйозніше підійти до вибору підрядника… це все просто жахливе свавілля влади за мільйони простих громадян

  7. Олександр ,а ти проідься від світлофора до аптеки і не треба великоі швидкості ,як вішав лапшу представник з Луцька .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер