<

В ночі зустрічали героїв із спецроти “Світязь”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:00 | 6.02.2015 / Новини / , , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Усі бійці спецроти «Світязь» повернулися додому живими. Більше сотні лучан зустрічали героїв з квітами, хлібом та сльозами радості.

Майже два місяці вони були на передовій і виконували завдання із забезпечення громадського порядку, боротьби із тероризмом та незаконними бандоформуваннями, мужньо вистояли в оточенні під Вуглегірськом, – пише інформаційний портал “Волинські Новини

Бійці спецроти «Світязь» повернулися в Луцьк біля опівночі 6-го лютого.

Командир «Світязя» Олександр Фацевич рапортує про приїзд.

Він розповів про те, як військовим вдалося вийти з оточення під Вуглегірськом.

«Ми 31-го числа вийшли з боями із заблокованого приміщення інтернату, це були найманці й регулярні російські війська. Ми тримали оборону три дні, викликали тричі на себе вогонь. Поряд з нами були бійці із 6-ї протитанкової батареєї окремого дивізіону із міста Бердичів, дякую їм за допомогу. Так, ми були заблоковані, але працювали, як одна команда, в критичних моментах у людей буває паніка, у нас такого немає, все було злагоджено і зі Збройними Силами України. Вийшли з оточення без втрат, є три поранених, це чудо. Можна сказати що це «фарт», втім, без хорошої підготовки такого не буває. Ми вийшли самі і вивели бійців Збройних Сил України», – розповідає командир.

IMG_2495w

За свої подвиги волинян нагородив Міністр МВС України у Києві, перед приїздом в Луцьк, а також кожен отримав підвищення звання.

«Міністр нагородив волинських бійців у повному складі. Я згадую, як у червні 2014-го року ми створили «Світязь», він народився, немов маленьке дитя, а тепер – став мужнім чоловіком. За героїзм і професіоналізм усі отримали дострокові звання. Я Вами пишаюся», – звернуся до правоохоронців Шпига.

IMG_2388w
IMG_2392w
IMG_2408w
IMG_2420w
IMG_2426w
IMG_2432w
IMG_2453w
IMG_2466w




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер