<

В Іспанії ліквідували масштабне підпільне виробництво цигарок, де експлуатували українців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:49 | 23.07.2021 / Новини / /
Перегляди
405
/ коментарі 4

Українські прикордонники взяли участь в операції із ліквідації масштабного підпільного виробництва цигарок, яку проводили правоохоронці Іспанії та Португалії у співпраці з Європейським управлінням з питань запобігання зловживанням та шахрайству OLAF, Євроюстом, правоохоронцями Румунії та Словаччини.

Під час операції на Піренеях провели 125 обшуків, виявили нелегальне виробництво, де експлуатували українців, вилучили сировину та 11,5 млн євро. Про це повідомляє Держприкордонслужба,  передає Укрінформ.

Зокрема, співробітники ДПСУ раніше виявили, що вихідці з пострадянського простору вербували на нелегальне виробництво в ЄС жителів Львівщини, які мають досвід роботи на тютюновій фабриці. Інформація від українських прикордонників допомогла викрити транскордонне злочинне угрупування.

Під час операції ALECRIN з 22 травня по 16 липня в Іспанії та Португалії затримали 29 осіб, серед яких громадяни Іспанії, Португалії, Болгарії, а також українець. Під час активних заходів вилучили цигарки, сировину та засоби для їх нелегального виробництва, а також 7 одиниць вогнепальної зброї та техніку.

Безпосередньо в Іспанії провели 28 обшуків та 27 арештів, вилучили 15 млн цигарок та 50,5 тонни тютюну. У Муніципалітеті Мансанарес виявили підпільну лінію з виробництва цигарок, на якій нелегально експлуатували 12 громадян України. Ще одна лінія була виявлена на етапі монтування.




коментарів: 4
  1. А вам не здається ,що словро ксплуатували тут не доречне ,люди отримували гроші за свою працю ,більш правильно так висловлюватись в Україні де платять копійки .

  2. напевно були прикуті ланцюгами до робочого місця… бідолаги… З сльозами на очах зустріли визволителей…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця