<

В Україні почали діяти нові правила маркування цигарок

19:07 | 11.01.2024 / Новини / /
Перегляди
158
/ Коментарі відсутні

Нові норми щодо маркування пачок тютюнових виробів набувають чинності сьогодні, 11-го січня. Відтепер медичні попередження про шкоду куріння займатимуть 65% площі пачки цигарок.

Про це повідомили в пресслужбі МОЗ.

“Це важливий етап імплементації директиви Єврокомісії 40/2014, яка передбачає комплекс заходів для захисту населення від шкоди тютюнових виробів та електронних сигарет”, – йдеться в повідомленні.

До цього Міністерство юстиції затвердило 14 варіантів розроблених МОЗ медичних попереджень, технічні вимоги до дизайну та форми маркування, а також порядок нанесення попереджень виробниками тютюнових виробів.

Виробники мають розміщувати на упаковках із сигаретами оновлені графічні зображення з текстом медичних попереджень про шкоду і наслідки куріння на 65% площі пачки та QR-код, який веде на сервіс Центру громадського здоров’я МОЗ щодо надання допомоги з відмови від куріння.

Як повідомив міністр охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін, куріння тютюну у 70% випадків викликає хронічне обструктивне захворювання легень, яке визнане третьою причиною смертності у світі.

“Попередження відповідають вимогам рамкової конвенції Всесвітньої організації охорони здоров’я з боротьби проти тютюну та базуються на висновках і рекомендаціях незалежних досліджень в країнах, де медичні попередження довели свою ефективність, і дослідженнях в Україні”, – розповіли у міністерстві.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця