<

[ОНОВЛЕНО] В Індонезії розбився пасажирський Boeing

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:01 | 9.01.2021 / Новини / /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

Пасажирський Boeing 737−500, який вилетів 9-го січня з Джакарти, пропав зі зв’язку та розбився в Індонезії. На борту перебували 62 людини, українців серед них не було.

18:20 На борту літака перебувало 50 пасажирів (з них семеро дітей і троє немовлят) та 12 членів екіпажу. За інформацією міністра транспорту, на борту літака перебували 62 людей – 50 пасажирів та 12 членів екіпажу – загалом 43 дорослих, 7 дітей та 3 немовлят. Усього такий літак може перевозити 130 людей, – повідомляє ВВС Україна.

Влада Індонезії проводить пошуково-рятувальну операцію. На пошуки літака вирушили військові літаки та кораблі.

Свідки розповіли, що бачили та чули принаймні один вибух.

Рибак, який назвався Соліхін, розповів Індонезійській службі ВВС, що став свідком катастрофи, і його капітан вирішив повернутися на сушу.

“Літак блискавкою впав у море і вибухнув у воді”, – сказав він.

“Це було досить близько до нас, уламки корпуса літака заледве не потрапили на мій корабель”, – додав рибалка.

В українському Міністерстві закордонних справ повідомили що українців не було на борту літака рейсу #SJ182.

Кілька мешканців острова, поблизу якого зник літак, повідомили Індонезійській службі ВВС, що знайшли предмети, які, на їх думку, були з літака.

Офіційного підтвердження цієї інформації поки що немає.

“Пасажирський літак індонезійської компанії Sriwijaya Air з десятками людей впав в воду, знайдені уламки і частини тіл”, – мовиться в повідомлені агентство Сіньхуа.

Серед знайдених предметів є кабелі, кишені, сидіння, волосся і джинси, – розповів місцевий житель.

13:59 Літак компанії Sriwijaya Air, який прямував за маршрутом Джакарта-Понтіанак (міста в Індонезії) — рейс №SJ182. Відомо, що на борту лайнера перебували понад 50 осіб. Про це повідомляє ВВС, – передає НВ.

Рейс вилетів з міжнародного аеропорту Сукарно Хатта.

За попередніми даними, літак розбився в районі безлюдного острова Лаки (архіпелаг Серібу, Яванське море, Індонезія), повідомляє індонезійський сайт detikNews. Представники влади архіпелагу підтвердили, що літак розбився та «вибухнув».

Авіакатастрофа сталася приблизно о 14:30 за місцевим часом.

Диспетчери втратили зв’язок з лайнером незабаром після того, як 9-го січня він вилетів з аеропорту Джакарти, столиці країни, повідомляє Bloomberg з посиланням на рятувальні служби Індонезії.

CNN Indonesia пише, що літак піднявся на висоту понад три кілометри, проте приблизно за хвилину опустився практично до рівня моря, після чого з ним зник зв’язок.

У міністерстві транспорту Індонезії вже почали пошуково-рятувальні роботи, про виявлення лайнера чи його уламків поки не повідомлялося.

Flightradar24 уточнює, що рейс №SJ182 виконував Boeing 737−500 з реєстраційним номером PK-CLC (MSN 27323). Перший політ цього літака відбувся в травні 1994 року — тобто лайнеру було 26 років.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця