<

В’ятровича звільнили з Інституту національної пам’яті

Цей запис опубліковано більш як рік тому
00:07 | 19.09.2019 / Новини /
Перегляди
1
/ коментарі 2

18-го вересня, Кабінет міністрів звільнив голову Українського інституту національної пам’яті Володимира В’ятровича, який обійняв цю посаду в березні 2014 року.

В’ятрович провів інституційну реформу Інституту, що став – за європейською практикою – органом влади, пише Радіо Свобода.

Водночас сам В’ятрович написав у своєму фейсбуці , що завершив каденцію на посаді голови Українського інституту національної пам’яті.

“Я завершив каденцію на посаді голови Українського інституту національної пам’яті. Це були наповнені п’ять з половиною років… Робота стала щоденним продовженням Майдану задля втілення його цінностей”, – зазначив він.

В’ятрович наголосив, що більшості амбітних цілей, які ставив перед собою, він досягнув.

“Україна вільна від тоталітарної символіки; архіви КДБ відкриті; справедливість щодо учасників визвольного руху відновлено: їх визнано борцями за незалежність; реабілітація жертв репресій за оновленим законом розпочалася; проведено масштабну працю з популяризації української історії та розвінчування міфів про наше минуле”, – додав він.

В’ятрович додав, що отримав запевнення від Прем’єр-міністра Олексія Гончарука що, попри зміну керівника, Інститут збереже статус органу влади та інструменту політики національної пам’яті, будуть продовжені формат та напрямки роботи.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця