<

Уперше за 300 років в Успенському соборі лаври провели богослужіння українською

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:18 | 16.04.2023 / Новини / , , /
Перегляди
255
/ Коментарі відсутні

У Свято-Успенському соборі Києво-Печерської лаври пройшло пасхальне богослужіння. Його очолив виконувач обов’язків намісника Лаври архімандрит Авраамій.

Як повідомляє Радіо Свобода, вперше у цьому храмі богослужіння проводили українською мовою. Поліція на вході перевіряла документи і великодні кошики.

Представники УПЦ МП також проводили сьогодні великоднє богослужіння в Лаврі – у церкві преподобного Агапіта Печерського.

15-го квітня 2023 року Благодатний вогонь доставили до України. Його спершу привезли до кафедрального собору Святої Трійці Православної церкви України в Луцьку, а потім передадуть до всіх храмів ПЦУ. 

Сьогодні вранці Зеленський привітав українців з Великоднем і провів паралель між воскресінням Христа і відродженням України.

Великдень 2023 знову проходить в умовах воєнних обмежень. Через комендантську годину в традиційні великодні заходи довелося внести корективи: вірянам дозволили бути присутніми на нічних богослужіннях, але за умови, що вони залишаться всередині храмів і не будуть виходити на вулицю до ранку.

Одночасно внизці регіонів громадянам заборонили відвідувати кладовища в рамках великодніх поминальних заходів. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця