<

Українські військові деокупували на Харківщині 454 населені пункти

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:29 | 28.09.2022 / Новини / /
Перегляди
51
/ Коментарі відсутні

У Харківській області українські сили оборони звільнили від російських загарбників 454 населені пункти.

Про це розповів заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко на брифінгу, повідомляє Укрінформу.

“Харківщина. Завдяки наступальним діям наших військових в області деокуповано 454 населені пункти”, – сказав він.

За його словами, на деокупованих територіях області відновили свою роботу 14 відділень поліції, розпочали онлайн навчання 90 закладів освіти, почали роботу 78 фельдшерських пунктів, 23 органи місцевого самоврядування, 10 відділень Укрпошти.

Також Тимошенко поінформував, що на Харківщині відновлено роботу шести веж мобільного зв’язку, 27 об’єктів газопостачання та 23 об’єкти електропостачання.

“Власне, в Балаклії відновлено електропостачання для більше ніж 11 000 споживачів, це 77% мешканців міста. Найближчим часом відновиться живлення у лікарні, поліклініці, центральній котельні, школах, очисних спорудах та водозаборі”, – нагадав він.

Водночас заступник очільника ОП зауважив, що там, де поки що відсутнє електропостачання, створюється резервний запас обладнання та палива для альтернативних джерел енергії, закуповуються засоби індивідуального обігріву для жителів громад.

Тимошенко анонсував, що в Балаклії найближчим часом з’являться нові банкомати та термінали Приватбанку, у селищі Золочів готується до відкриття відділення банків. Крім того, він заявив, що досягнуто домовленості щодо обслуговування банківських карток за допомогою виїзних терміналів, що надасть можливість провести платежі та отримати готівку, окремо ведеться робота з аптеками та супермаркетами щодо видачі готівки мешканцям на касах.

Заступник керівника Офісу глави держави додав, що у Харкові та області тривають аварійно відновлювальні роботи, основні види яких – це заміна вікон та дверей, ремонт дахів, фасадів та інженерних комунікацій, а також щодня обласна військова адміністрація у координації з відповідними районними військовими адміністраціями формує потреби у продуктових наборах, засобах гігієни, дитячих товарах, для доставки нашим людям.

“Доставлено вже більше 400 тонн гуманітарної допомоги”, – уточнив він.

Тимошенко також відзначив, що запущено приміські поїзди сполученням Харків-Балаклія-Харків, Харків-Дергачі-Харків та Харків-Чугуїв-Харків, через зруйновані мости вже влаштовані тимчасові переправи.

“Вірю, що не за горами той час, коли ми на Харківщині так само, як і на Закарпатті, будемо обговорювати створення нових додаткових можливостей для житла внутрішньо переміщених осіб. Нещодавно я повернувся з робочого відрядження із Ужгорода, де презентували проєкт забезпечення житлом вимушених переселенців. Люди зможуть отримати тимчасове житло в багатоквартирних будинках. А ремонт та меблювання квартир проведе Управління Верховного комісара ООН у справах біженців”, – підкреслив він.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер