<

На Харківщині ексосвітянка видавала окупантам односельців

20:03 | 2.03.2024 / Новини / , /
Перегляди
200
/ 1 коментар

Кіберфахівці Служби безпеки викрили колишню освітянку, яка співпрацювала з окупантами після захоплення Харківщини. Жінку затримали та повідомили їй про підозру в пособництві окупантам.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Йдеться про 57-річну колишню вчительку молодших класів у селі Лук’янці Липецької громади. Раніше її притягували до відповідальності за побиття учнів.

У період окупації села вона видавала окупантам місця перебування українських патріотів.

“Саме за її наведенням рашисти викрали та ув’язнили до катівні декількох учасників руху опору в регіоні. Серед них – депутат місцевої ради, учасник АТО і батько діючого співробітника Національної поліції України. У застінках до викрадених людей застосовували жорстокі тортури – постійно били й тривалий час залишали без їжі та води”, – наголосили в СБУ.

Як зазначають у спецслужбі, у такий спосіб російські окупанти намагались отримати від потерпілих інформацію про Сили оборони, які на той час вели запеклі бої за Харків. Зокрема, ще одного жителя села окупанти вивезли до Бєлгородської області, де тримали в полоні два роки, а потім обміняли на російського бойовика.

Після звільнення села підозрювана виїхала до Харкова, сподіваючись уникнути правосуддя.

Співробітники СБУ встановили її місце перебування в обласному центрі та затримали в орендованій квартирі. Зараз вона під вартою. Їй загрожує до 12 років ув’язнення.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця