<

Україна передала росії поранених полонених

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:14 | 24.03.2023 / Новини / /
Перегляди
225
/ коментарі 2

Україна передала рф важкопоранених полонених, стан яких дозволяв транспортування. Це не обмін військовополоненими, а саме репатріація: повернення важкопоранених полонених без жодних умов, як це передбачає міжнародне гуманітарне право.

Про це повідомили в урядовому Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими.

“Україна здійснила гуманітарну акцію та передала росії усіх важкопоранених окупантів, стан яких дозволяв транспортування, захоплених в полон з початку широкомасштабного вторгнення. Дотримуючись міжнародних зобов’язань, на виконання статей 109-114 Женевських конвенцій та за участі Міжнародного комітету Червоного Хреста, Україна в односторонньому порядку здійснила передачу важкопоранених та важкохворих полонених окупантів російській стороні”, — ідеться у повідомленні.

У штабі наголосили, що Росія “систематично нехтуючи міжнародними нормами”, досі утримує в заручниках тисячі українських громадян, зокрема важкохворих і поранених, цивільних, дітей та жінок, літніх людей, а також тих, які потрапили в російський полон ще до початку широкомасштабного вторгнення.

Усі ці категорії громадян згідно з міжнародним гуманітарним правом мали би бути повернуті Україні шляхом репатріації без жодних умов.

“Україна закликає світову спільноту посилювати тиск на державу-агресорку, аби змусити росію дотримуватися міжнародного гуманітарного права та звільнити з полону всіх незаконно утримуваних громадян України”, — додали в штабі.

Нагадаємо, 24-го березня в Україну вдалося повернути тіла 83 загиблих українських військових.




коментарів: 2
    • Судячи по переляканим очам окупантів, вони у відчаї і самі не дуже вірять у твою тезу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

11 Травня, Субота
10 Травня, П’ятниця