<

Росія розпочала нову хвилю наступу на Харківщині, – Зеленський

15:32 | 10.05.2024 / Новини / , /
Перегляди
170
/ Коментарі відсутні

Президент Володимир Зеленський заявив, що Росія почала нову хвилю контрнаступальних дій на Харківському напрямку, але наступ росіян вдалося зупинити артилерійським вогнем.

Про це Зеленський сказав у п’ятницю, 10 травня,  під час спільної пресконференції з президентом Словаччини Зузаною Чапутовою, передає УНН.

«Росія почала нову хвилю контрнаступальних дій на цьому напрямку. Україна зустріла їх там нашими військами, бригадами і артилерією. Важливо, що вони можуть збільшувати й підтягувати ще сили в цьому напрямку – це факт. Але наші військові, наше командування знали про це і розраховували свої сили для того, щоб зустріти вогнем ворога. Зараз йде жорстокий бій у цьому напрямку. Артилерійським вогнем. Що мені відомо, то десь 7-8 ранку ми їх зустріли вогнем. На цей час ми їх зупинили артилерійським вогнем», – сказав Зеленський.

Раніше у Міноборони заявили, що Збройні сили України захищають позиції у Харківській області. О 5-й ранку була спроба прориву ворогом нашої лінії оборони. Ці атаки були відбиті, тривають бої різної інтенсивності, для посилення оборони на цій ділянці фронту спрямовані резерви.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Травня, Понеділок