<

[ОНОВЛЕНО] Український літак МАУ збила іранська ракета – прем’єр-міністр Канади

Цей запис опубліковано більш як рік тому
23:30 | 9.01.2020 / Новини / /
Перегляди
1
/ 1 коментар

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо оприлюднив дані розвідки, які свідчать про те, що український “Боїнг” збила іранська ракета.

Про це, посилаючись на заяву Трюдо на брифінгу, – передає УП.

“У нас є дані розвідки з різних джерел, включаючи наших союзників і наших власних розвідників. Докази свідчать, що літак був збитий іранською ракетою класу “земля-повітря”. І це цілком могло бути випадковістю”, – зазначив Трюдо.

За його словам, таким чином розвідка зробила “важливий прорив” у з’ясуванні причин авіакатастрофи.

Прем’єр зазначив, що отримана інформація підтверджує необхідність ретельного розслідування цієї справи. І Канада разом зі своїми партнерами робить все можливе, щоб таке розслідування відбулося.

Крім того, у мережі опублікували відеозапис, на якому нібито ракета збиває літак “Міжнародних авіаліній України” у повітрі над Тегераном, – повідомляє УП, посилаючись на The New York Times.

Видання стверджує, що перевірило справжність запису.

“Відео, перевірене The New York Times, схоже, показує, що іранська ракета влучила в літак над Парандом, неподалік від аеропорту Тегерана, району, де український авіалайнер припинив передачу свого сигналу перед катастрофою”.

За інформацією NYT, у нього є й інші відео. Аналіз всього відеоматеріалу показав наступне: коли ракета влучила в літак, стався невеликий вибух, проте все судно не вибухнуло, а продовжило політ протягом ще декількох хвилин. Потім палаючий авіалайнер повернув назад до аеропорту і вже на зворотному шляху вибухнув і впав.

Той факт, що на відео саме небо над районом Паранд, підтверджує команда розслідувачів Bellingcat. Вони ідентифікували будинки, які видно на записі.

Також у Bellingcat вирахували район, звідки ймовірно могла бути випущена ракета. Один із розслідувачів Христо Грозев написав у Twitter, що місце запуску ракети може розташовуватись приблизно за 6,5 кілометрів від місця трагедії. За його словами, це може бути секретна база IRSG.

Нагадаємо, раніше декілька західних ЗМІ оприлюднили версію спецслужб США щодо падіння літака МАУ в Ірані. Вони підозрюють, що авіалайнер був помилково збитий іранською ракетою російського виробництва.

До слова, серед загиблих в авіакатастрофі українського літака МАУ, що розбився в Тегерані 8-го січня було 63 громадянина Канади, 82 громадяни Ірану, 11 – українців, 10 — Швеції, 4 — Афганістану, а також по 3 громадяни Німеччини та Великої Британії.




один коментар
  1. Який “крепкий” експерт,Іран збив літак зі своїми громадянами яких була більшість на борту,Трюдо аби ляпнути,ВІЧНА ПАМЯТЬ ЗАГИБЛИМ!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця