<

Україна закликає ООН вводити санкції за злочини сексуального характеру

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:32 | 18.07.2020 / Новини / , /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

Україна твердо стоїть на позиції про необхідність запровадження санкцій ООН та інших обмежувальних заходів за злочини сексуального характеру, особливо в зонах збройних конфліктів та на окупованих територіях.

Про це заявив 17-го липня Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця у виступі на відкритих дебатах РБ ООН щодо сексуального насильства в конфліктах, – повідомляє Укрінформ.

“ООН має розглядати сексуальне насильство як окремий критерій для введення санкцій та запровадження цільових заходів”, – заявив український посол, підкресливши, що позиція України повністю збігається з рекомендаціями генерального секретаря ООН.

Кислиця при цьому назвав “критично важливою” необхідність контролювати виконання резолюцій Генасамблеї ООН про ситуацію з правами людини в зонах збройних конфліктів та на окупованих територіях, а також відображати все в офіційних звітах. Це стосується, насамперед, триваючої агресії Росії проти України, підкреслив український представник.

“Мені прикро, що в останній тематичній доповіді генерального секретаря не були відображені злочини сексуального характеру в рамках російсько-українського збройного конфлікту”, – зауважив Кислиця.

Постійний представник України при ООН також наголосив, що український уряд докладає зусиль для досягнення гендерної рівності та посилення ролі жінок.

Іншим пріоритетом, за словами Кислиці, є надання необхідної допомоги та реінтеграція жінок, постраждалих від міжнародного конфлікту на території України.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер