<

У Володимирі-Волинському відкрито виставку з берести місцевих школярів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:42 | 13.03.2015 / Новини /
Перегляди
0
/ 1 коментар

12 березня в історичному музеї відкрито виставку робіт із берести восьмикласників місцевої  ЗОШ №2 Максима Грудненка та Олега Марчака.

Хлопці опановують мистецтво виготовлення картин на бересті у Центрі позашкільної освіти в талановитого художника Ярослава Дубеня. Вивчають цю нову для себе справу  Максим і Олег уже два роки, спробували працювати з берестою і відразу ж захопилися цією справою, – пише сайт міста Володимир-Волинський.

На  картинах юних майстрів зображені пам’ятки історії та архітектури: замки, монастирі, храми. Їхні зображення вони  шукають в інтернеті, в книжках та альбомах, детально вивчають і лише тоді розпочинають працювати. На виготовлення однієї роботи йде 5-6 занять, які тривають по 2 години.

Дивлячись на ці  мистецькі доробки, дивуєшся, як із порепаної, непримітної на перший погляд берести можуть виходити такі незвичайні речі. На них небагато фарби, і зображення начебто прості, а виглядає все дуже гарно і природно. Ярослав Дубеня  вчить своїх учнів не тільки дивитися, а й бачити, великому терпінню і спостережливості, завдяки чому душі дітей збагачуються добром та людяністю, а мистецькі доробки захоплюють і зачаровують.

2w
4w (1)




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця