<

У Відні проти нових COVID-обмежень протестували близько 40 тисяч осіб

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:03 | 9.01.2022 / Новини / /
Перегляди
103
/ Коментарі відсутні

У Відні у суботу знову пройшла масова демонстрація проти вжитих урядом заходів для боротьби з пандемією коронавірусу, включаючи обов’язкову вакцинацію проти COVID-19.

Як передає кореспондент Укрінформу, участь у протестах взяли близько 40 тис. осіб.

Учасники демонстрації почали збиратися у другій половині дня на розташованих у центрі міста площах Гельденплатц та Марії-Терезієнплац. Сформувавши колону вони вирушили центральною вулицею Рінгштрассе, однак згодом були зупинені поліцією біля Віденської держопери. Це було спричинено тим, що правоохоронці помітили піротехнічні та інші небезпечні предмети в перших рядах окремих учасників та вирішили їх перевірити.

Деякі демонстранти намагалися насильно прорвати кордон, однак поліцейські втримали його, застосувавши проти агресивно налаштованих учасників акції перцеві балончики та здійснивши низку затримань. Після цього колона під шум свистків та дудок рушила далі.

Загалом масовий протест мав мирний характер. За дотримання громадського порядку стежило близько 1 тис. правоохоронців.

Основні лозунги та плакати демонстрантів були спрямовані проти обов’язкової вакцинації від коронавірусу, яку уряд Австрії планує запровадити з лютого цього року. Також багато мітингувальників демонстративно відмовлялися носити маски, попри відповідні заклики з боку поліції.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді та грудні 2021 року у Відні проходили масові протести вжитих урядом заходів для боротьби з пандемією коронавірусу, включаючи обов’язкову вакцинацію проти COVID-19. Деякі з демонстрацій, організатором яких виступала правопопулістська “Австрійська партія свободи”, збирали близько 40 тис. людей.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер