<

У США хочуть перевірити фірми Маска після його заяв щодо України, – ЗМІ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
03:05 | 22.10.2022 / Новини / , /
Перегляди
149
/ Коментарі відсутні

В адміністрації президента США Джо Байдена обговорюють можливі перевірки деяких підприємств мільярдера Ілона Маска.

Йдеться, зокрема, про його угоду з твітером та супутникову мережу Starlink SpaceX, повідомляє Gazeta.ua з посиланням на Bloomberg.

Американські чиновники, зокрема, стурбовані нещодавніми заявами Маска щодо припинення обслуговування супутникової служби Starlink в Україні. Занепокоєння викликали також твіти мільярдера із «мирними пропозиціями» на користь москви.

«Вони також стурбовані його планами купити твітер разом із групою іноземних інвесторів. За словами джерел на умовах анонімності, обговорення поки що на ранній стадії. Представники уряду США та розвідувального співтовариства зважують, які інструменти, якщо такі є, доступні, щоб дозволити федеральному уряду перевірити підприємства Маска», ‒ йдеться у повідомленні.

Однією з можливостей для перевірки називають закон, що регулює діяльність Комітету з іноземних інвестицій у Сполучених Штатах.

Одним із елементів угоди з Twitter на $44 млрд, яка може спричинити розгляд Комітету, є присутність іноземних інвесторів у консорціумі Маска. Адже до групи входять принц Аль-Валід бін Талал із Саудівської Аравії, Binance – криптобіржа, заснована та керована уродженцем Китаю, а також суверенний фонд добробуту Катару.

Раніше засновник SpaceX Ілон Маск написав про ядерну зброю, санкції проти росії і Третю світову війну. Заявив, що якщо російського президента володимира путіна змусять обирати між втратою криму й застосуванням ядерної зброї, він вибере друге.

Потому компанія SpaceX, що належить Маску, заявила, що більше не збирається фінансувати роботу супутникового інтернету Starlink в Україні. Нібито це занадто дорого й витрати має взяти на себе хтось інший.

Проте вже 15 жовтня Маск написав у твітері, що вирішив і надалі фінансувати StarLink в Україні




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер