<

У Раді збирають підписи за відставку Авакова

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:15 | 2.06.2020 / Новини / /
Перегляди
8
/ Коментарі відсутні

Фракція “Голос” станом на 12 годину 2-го червня зібрала 40 підписів нардепів за відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Про це повідомили нардеп від “Голосу” Ярослав Юрчишин у фейсбук та нардеп від “Голосу” Олександра Устінова на засіданні парламенту 2-го червня, – передає УП.

 “Станом на зараз понад 40 депутатів вже підписали постанову про відставку Авакова. Поки це представники “Голос” та “Слуг народу””, – йдеться у дописі Юрчишина.

Ми всі з цієї трибуни чули про Авакова і про те, що відбувається у поліції. Я почула дуже багато розмов, що коли піде Аваков, то у нас тут буде Росія. Так от – у нас, якщо буде Аваков, то буде Росія.

Учора на голову поліції Вінницької області призначили “сепара”. Це людина, яка стояла разом з проросійськими протестувальниками 2-го травня в Одесі. Цю людину не посадили, а підвищили. Це не допустимо”, – сказала Устінова.

Представники “Голосу” закликали нардепів від інших фракцій підписувати постанову, щоб станом на п’ятницю, на годину питань до уряду “мати повний комплект”.

На запитання, чи збираються підписувати проєкт постанови нардепи від “Європейської солідарності”, Юрчишин сказав, що “наразі жодна людина з цієї фракції не підписала, хоча документ за відставку міністра охорони здоров’я Максима Степанова вони підписували”.

Юрчишин додав, що “їхня публічна позиція, що треба відправляти у відставку увесь уряд”.

Не поспішають підписувати документ і в “Батьківщині”. У коментарі УП нардепка від “Голосу” Соломія Бобровська відзначила, що поки у Тимошенко на ініціативу не відреагували. За її словами, постанову ” підписало багато “слуг”, а “Батьківщина” поки мовчить”.

Згодом у пресслужбі “Голосу” повідомили УП, що вже зібрали понад 50 підписів під проєктом постанови про відставку міністра МВС Арсена Авакова і продовжують вести перемовини з депутатами інших фракцій.

Для ініціювання розгляду якогось питання у парламенті необхідно зібрати мінімум 150 підписів депутатів.

Згідно зі статтею 18 закону про Кабінет міністрів, Верховна Рада може звільнити члена уряду: за його заявою, за поданням прем’єр-міністра або президента та за власною ініціативою.

Рішення ВР про звільнення з посади члена Кабміну приймається у формі постанови.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця