<

У Польщі затримали українського грабіжника-професіонала

Цей запис опубліковано більш як рік тому
00:01 | 19.06.2018 / Новини /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

У Польщі затримали 33-річного громадянина України, який виніс із сейфа крамниці ювелірних виробів біжутерію на суму 700 тисяч злотих (понад 163 тисячі євро).

Повідомляється, що крадіжка сталася у салоні в одному із варшавських торговельних центрів у ніч з 27 на 28 листопада 2017 року. За даними слідчих, злодій ще під час відкриття комплексу сховався в туалеті. Відразу після закриття він заліз до вентиляційної шахти у підвісній стелі, звідки проповз до технічного приміщення ювелірної крамниці. Всередину він спустився по мотузці, дістав зі столу ключ до сейфа, у якому знайшов біжутерію та годинники на суму приблизно 163 тисячі євро. Потім по мотузці він повернувся у вентиляційну шахту, де до ранку чекав на відкриття торговельного центру, після чого покинув комплекс з рюкзаком, повним золота, передає УНН з посиланням на “Польське Радіо”.

У технічному приміщенні крамниці не було камер відеоспостереження. Єдиним слідом, який залишився після грабіжника, була мотузка.

Поліцейські, завдяки камерам відеоспостереження у торговельному центрі встановили, що мотузка, яку використав злодій, була придбана за день у тому самому комплексі. Камера зареєструвала зображення цієї людини, – повідомив Роберт Шумята з Районної комендатури поліції у Варшаві.

Пошук зловмисника міг би закінчитися нічим, якби не робота криміналістів, які вивчили кількаметрову мотузку, знайдену у технічному приміщенні ювелірної крамниці.

“Криміналісти дослідили сліди ДНК з мотузки. Результати аналізу ввели до системи і виявилося, що це та сама особа, з тими самим слідами ДНК, яка попереднього року у Німеччині вчинила крадіжку зі зломом у ювелірній крамниці, і її розшукують на підставі Європейського ордера на арешт”, – сказав Шумята.

Злочинця затримали тільки за півроку після гучної крадіжки. Його арештували польські прикордонники у пункті пропуску в Гребенному, коли він переходив кордон з України до Польщі. 33-річному українцю за крадіжку зі зламом загрожує до 10 років позбавлення волі.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок