<

У Польщі відкривають тунель, що може привести до Бурштинової кімнати

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:18 | 27.06.2019 / Новини / , /
Перегляди
1
/ Коментарі відсутні

У лісі поблизу населеного пункту Мамерки Вармінсько-Мазурського воєводства (північний захід Польщі), в місці розташування колишнього штабу сухопутних військ Вермахту, у четвер 27 червня триває підготовка до відкриття входу у тунель, що може вести до легендарної Бурштинової кімнати.

Про це повідомляє польський інтернет-портал Dzieje.pl, – передає Укрінформ.

Зазначається, що працівники лісу в четвер спиляли 50-річне дерево, яке росло на місці входу в тунель, після чого розпочнеться процес відкриття входу. Місце ще потрібно очистити від моху та землі.

Для того, щоб присутні могли побачити, що є під землею, працівники музею Другої світової війни у Мамерках підготували спеціальну дистанційну камеру, яку буде просунуто під землю у разі виявлення входу в тунель.

Як інформувалося, працівник музею Другої світової війни у населеному пункті Мамерки Бартломей Плебаньчик нещодавно заявив, що у пошуках Бурштинової кімнати зроблено прорив, оскільки за допомогою професійного георадара вдалося встановити місце підземного тунелю.

Як інформував тоді працівник музею, аби потрапити в тунель, потрібно спиляти велике дерево, яке виросло на місці бетонної плити розмірами 1,5 на 1,5 м і вагою 100 кг, яка закриває вхід у тунель. Відтак, після зрізання дерева потрібно буде підняти 100-кілограмову плиту.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця