<

У лісництві Ковельського району виявили тушу свині, яка загинула від африканської чуми

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:49 | 21.02.2020 / Новини / , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

17-го лютого на території Голобського лісництва, що у Ковельському районі, виявлено труп підсвинка дикої свині. За результатами дослідження з’ясувалось, що тварина померла від африканської чуми.

20 лютого 2020-го року відбулося позачергове засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при облдержадміністрації, де розглянули питання локалізації та ліквідації спалаху африканської чуми серед диких свиней в лісовому масиві Голобського лісництва Ковельського СЛАТ «Тур», – інформує пресслужба Волинської ОДА.

За результатами дослідження патологічного (біологічного) матеріалу Львівської регіональної державної лабораторії державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів 18-го лютого 2020-го року підтверджено ДНК вірус африканської чуми свиней. Місце загибелі тварини на території Голобського лісництва, що у Ковельському районі, продезінфіковано сухим хлорним вапном.

Тож наступного дня на засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Ковельській райдержадміністрації прийняли ряд першочергових заходів з локалізації спалаху АЧС.

Зокрема, спеціалісти ветеринарної медицини Ковельського району ще 17-го лютого розпочали подвірні обстеження свинопоголів’я в населених пунктах Вівчицьк, Гончий Брід, Діброва, Партизанське, Майдан, Дарівка, Воля Любитівська, Дроздні, Битень, Погиньки, Новий Мосор, Солотвин та смт Голоби.

Окрім того, надано інформацію користувачам мисливських угідь з метою обстеження їх території на предмет виявлення хворих та загиблих тварин.

Нині фактів виявлення хворих та загиблих тварин не встановлено.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця