<

У Києві викрили прокурора, який систематично брав хабарі на суму понад $10 000

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:38 | 26.06.2020 / Новини / /
Перегляди
3
/ коментарі 2

Прокурору одного з відділів військової прокуратури Південного регіону повідомили про підозру в одержанні неправомірної вигоди.

За попередньою інформацією, прокурор через посередників налагодив механізм систематичного одержання неправомірної вигоди від підприємців, які займаються ввезенням транспортних засобів на територію України, – повідомляють в Державному бюро розслідувань (ДБР).

Правоохоронці задокументували факт вимагання прокурором через посередника 10 000 доларів та одержання 5 000 доларів США на банківський рахунок.

Крім того, слідчі територіального управління ДБР, розташованого у місті Миколаєві, задокументували факт вимагання та одержання цим же прокурором неправомірної вигоди у сумі 2 500 доларів США від представника приватного підприємства.

Слідчі ДБР провели обшуки в адміністративній будівлі однієї із прокуратур, в якій працює підозрюваний, а також за місцем розташування та проживання представників суб’єктів господарювання, які причетні до надання неправомірної вигоди прокурору.

Наразі вирішується питання щодо обрання відносно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця