<

[Оновлено] У Києві обстріляли авто депутата-ресторатора облради, загинув його 3-річний син

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:09 | 2.12.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ коментарів 6

Надвечір неділі, 1-го грудня, близько 17:00 в Києві невідомі обстріляли автомобіль Range Rover. Інцидент стався на вулиці Льва Толстого біля перехрестя з Тарасівською. За кермом автомобіля перебував ресторатор і депутат Київської обласної ради В’ячеслав Соболєв. Згодом повідомили про затримання підозрюваних.

Це він особисто підтвердив телефоном ТСН.

Також чоловік додав, що під час стрілянини убили його сина. Інших подробиць Соболєв не захотів розповідати.

Згодом стало відомо, що трирічного хлопчика, якого вбили у центрі столиці під час замаху на депутата Київської обласної ради В’ячеслава Соболєва, хрестила співачка Ірини Білик.

До слова, за кермом автомобіля був Соболєв, проте куля влучила у 3-річного хлопчика, який сидів на задньому сидінні авто.

“Чоловік стріляв у громадянина С., однак куля влучила у трирічного хлопчика, який також перебував у салоні. Від отриманого вогнепального поранення дитина померла у кареті “швидкої” дорогою до лікарні. За фактом вбивства розпочато кримінальне провадження”, – повідомили у відділі комунікації поліції Києва.

У столиці ввели оперативний план “Сирена” з розшуку злочинців на авто Lexus.Слідчі кваліфікують подію як умисне вбивство, кримінальне провадження розпочате за ст. 115 Кримінального кодексу України.

2-го грудня у Нацполіції поліції повідомили про затримання підозрюваних у вбивстві трирічного сина депутата Київської обласної ради В’ячеслава Соболєва.

Про це інформує пресслужба Нацполіції.

“Поліцейські затримали підозрюваних у вбивстві дитини. Зараз із ними спілкуються оперативники та слідчі. Проводяться невідкладні слідчі дії”, – йдеться у повідомленні.

У поліції пообіцяли повідомити згодом подробиці затримання.

За словами заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенко у коментарі “112 Україна”, затримали двох осіб.

“У них вилучили предмети злочину, інші докази, які показують, що вони мають відношення до цього жахливого вбивства. Далі їх чекає міра запобіжного заходу, думаю, що це буде арешт. Далі поліція буде вишукувати замовника цього злочину. Ми розуміємо, що це було замовне вбивство. Мішенню був Соболєв. Він уже знає, що затримані особи, причетні до вбивства його сина. Зараз він разом з поліцією вираховує версії, з ким у нього були конфлікти, і хто міг бути замовником нападу на нього і його сім’ю”, – зазначив Геращенко.

Водночас, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у Twitter написав, що “поліція затримала стрілка і його спільників”, тобто більше ніж 2-х осіб. Аваков додав, що деталі повідомлять на спецбрифінгу.

Соболєв родом із Єнакієвого, живе в Києві. Він – ресторатор. Є депутатом Київської обласної ради, входить до фракції “Солідарність”, член комісії з питань бюджету та фінансів.

1997 року Соболєв відкрив продуктовий магазин “Обжора” в Донецьку, який згодом став першою великою торгівельною мережею на Донеччині. Цю мережу він продав 2007-го.

Соболєв є кандидатом економічних наук, свого часу був заступником мера Донецька, директором дочірнього підприємства “Нафтогазмережі” НАК “Нафтогаз України”, згодом – заступником голови правління НАК “Нафтогаз України” (пішов звідти після приходу до влади Януковича). Після того зайнявся викладацькою діяльністю. Є власником ресторану “Маріо” в Києві – біля нього ж і відбулася стрілянина.

Соболєв одружений, у подружжя було п’ятеро дітей – три сини й дві доньки. Убили наймолодшого.




коментарів: 6

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер