<

Масований ракетний обстріл: окупанти знову атакували енергетичну інфраструктуру України

09:11 | 11.04.2024 / Новини / /
Перегляди
229
/ Коментарі відсутні

Російські окупанти вночі 11-го квітня завдали масованого удару по Україні ракетами й дронами. Вони цілилися в критичну інфраструктуру.

Про це пише Бабель.

У Харкові та області – щонайменше десять ударів по критичній інфраструктурі. Станом на зараз постраждалих немає. Є перебої з електропостачанням, повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов. Метро Харкова найближчі години не працюватиме.

На Київську область росіяни теж спрямували дрони-камікадзе і ракети, атакуючи обʼєкт критичної інфраструктури. Оперативні служби гасять там пожежу. Про постраждалих чи загиблих інформації немає, зазначили в Київській ОВА.

У ДТЕК написали, що росія вдарила по двох теплоелектростанціях, але не уточнили, в якій області. Енергнетики почали ліквідацію наслідків і відновлення роботи пошкодженого обладнання.

Винищувачі МіГ-31К атакували ракетами «Кинджал» місто Стрий у Львівській області, повідомили Повітряні сили ЗСУ. Моніторингові групи писали, що було вісім ракет.

Також стратегічна авіація росії запустила крилаті ракети Х-101. Вибухи лунали у Львівській, Івано-Франківській та Волинській областях. Атаку підтримували дрони Shahed.

За словами міністра енергетики Германа Галущенка, російські окупанти атакували обʼєкти генерації та системи передачі в Харківській, Запорізькій, Львівській та Київській областях.

У Генштабі ЗСУ додали, що сили ППО збили 37 із 40 запущених безпілотників. Інформацію про збиті ракети ще уточнюють.

Як повідомили Сили оборони Півдня, на Одещині уламки збитих дронів спричинили займання на території енергетичного об’єкта. Пожежу оперативно ліквідовано. Люди не ушкоджені.

У Миколаївській області уламки збитих дронів впали на відкритій території. Інформації про руйнування й постраждалих не надходило.

На світанку ворог масовано атакував різними типами ракет.

По Запорізькій області спрямував керовані авіаційні ракети з літаків тактичної авіації.

Дві ракети силами протиповітряної оборони було знищено, але, на жаль, є і влучання.

У Запорізькому районі пошкоджено об’єкт енергетичної інфраструктури. Ступінь пошкодження уточнюють, інформації про постраждалих не було.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

30 Квітня, Вівторок
29 Квітня, Понеділок