<

Трамп заявив, що хоче приїзду Зеленського до Білого дому

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:24 | 3.11.2019 / Новини / , , /
Перегляди
0
/ 1 коментар

Президент США Дональд Трамп заявив 2-го листопада, що хотів би приїзду українського колеги Володимира Зеленського до Вашингтона.

Про це інформує Радіо Свобода.

«Я б сказав, що безперечно запрошу його. Я б хотів, щоб він приїхав до Білого дому, я думаю, він і сам цього хоче», – передає сказані в спілкуванні з журналістами слова Трампа агенція Reuters.

Минулого місяця американський лідер сказав, що розмови про його імпічмент мають припинитися після того, як його український колега Володимир Зеленський заявив, що в його телефонній розмові з Трампом у липні «не було шантажу».

За словами Зеленського, в телефонній розмові з президентом США Дональдом Трампом у липні цього року, він не порушував питання військової допомоги США Україні, бо ще не знав, що вона «заморожена».

Президент України під час пресмарафону 10-го жовтня також заявив, що не має наміру втручатися у внутрішню політику Сполучених Штатів, попри те, що його телефонна розмова з Дональдом Трампом виявилася в центрі скандалу і стала приводом для початку розслідування з питання про імпічмент президента США.

«Я не хочу бути втягнутим в американські вибори, я не хочу мати вплив на ваші вибори і вибір американців», – заявив президент України.

«Якщо ви втягнете України і українського президента в свою внутрішню політику, це буде величезна помилка», – сказав Зеленський, звертаючись до американських журналістів.

Питання про телефонну розмову Зеленського з Трампом 25-го липня нині є в центрі уваги у США. Опоненти Трампа вважають, що американський лідер міг чинити тиск на українського колегу з метою проведення в Україні розслідування щодо потенційного суперника Трампа Джо Байдена. Президент України сказав, що не радий тому, що стенограма цієї розмови була опублікована.

Нагадаємо, 28-го жовтня Трамп переплутав і назвав Зеленського президентом Росії.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер