<

«Так держава-терорист проводить Вербну неділю»: в Запоріжжі російська ракета вбила 11-річну доньку та батька, коли ті спали

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:18 | 10.04.2023 / Новини / , , /
Перегляди
138
/ Коментарі відсутні

У ніч проти 9-го квітня російські окупанти здійснили обстріл міста ракетами С-300, одна з яких влучила у приватний житловий будинок. Загинуло двоє людей: 11-річна донька та батько, матір вдалося врятувати.

Окупанти продовжують терор проти мирного населення Запорізької області. За суботу, 8-го квітня, до ГУНП надійшло 26 повідомлень про руйнування мирних об’єктів у Запорізькому, Пологівському і Василівському районах. Про це розповів секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв, – пише ТСН.

“Російські терористи продовжують нести горе на Запорізьку землю. Вночі вони обстріляли ракетами наше спляче місто та забрали два людських життя. Батька і доньки не стало, а маму госпіталізовано до лікарні”, – йдеться у йго дописі.

За інформацією рятувальників, станом на 8:00 пошуково-рятувальні роботи завершені. На місці удару працювали комунальні та аварійно-рятувальні служби міста. 

“З-під завалів співробітники ДСНС врятували 46-річну жінку, яку передали лікарям швидкої. Внаслідок ворожої атаки загинуло 2 людей: 50-річний чоловік і його 11-річна донька. Рятувальники оперативно ліквідували займання та провели розбір конструкцій і окремих елементів”, – сказано у повідомленні ДСНС у Запорізькій області.  

Нічну атаку російської армії на місто Запоріжжя, внаслідок якої під завалами будинку загинув місцевий мешканець та його 11-річна донька прокоментував президент України Володимир Зеленський

Про це він говорив у традиційному вечірньому зверненні 9-го квітня, коли християни східного обряду святкували Вербну неділю.

За словами президента, обстріл було здійснено ракетами С-300. 

“Влучання – в будинок, житловий будинок. Троє людей були у ньому. Чоловік, жінка і дитина – дівчинка, її звали Ірина, цьогоріч їй би виповнилось 11 років. Вона загинула. Чоловік теж”, – розповів Зеленський.

Він висловив свої співчуття рідним та близьким загиблих і повідомив, що мати загиблої дівчинки перебуває в лікарні у важкому стані, їй надається необхідна медична допомога. 

“Так держава-терорист проводить цю Вербну неділю. Так росія ставить себе у ще більшу ізоляцію від світу, від людства”, – наголосив український президент. 

Зеленський зазначив, що в час світлого християнського свята ми повинні бути переконаними, що зло програє і вірити в це. 

“І ми – віримо. Маємо наближати програш зла. І ми – наближаємо. І світ – разом із нами. Щомісяця, щотижня додається підтримка, збільшується коло тих, хто нас підтримує, хто підтримує нашу сміливість і нашу віру в життя”, – запевнив він. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер