<

Ситуація з поширенням коронавірусу погіршилася на окупованих територіях України

Цей запис опубліковано більш як рік тому
08:28 | 24.04.2020 / Новини / , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

На тимчасово окупованих районах Донецької та Луганської областей, а також в Автономній Республіці Крим і місті Севастополі спостерігається загострення епідеміологічної ситуації внаслідок поширення захворювання COVID-19.

Про це повідомляє пресслужба Мінреінтеграції, – передає Суспільне.

“Якщо зранку 22 квітня окупаційна влада в ОРДО заявляла про наявність 36 випадків зараження коронавірусом, то ввечері того ж дня було оголошено вже про 67 інфікованих (зростання на 86%). Окупаційна адміністрація в ОРЛО 22 квітня оголосила про наявність 48 інфікованих (зростання порівняно з 17 квітня у 2,3 рази)”, — йдеться у повідомленні.

Загалом під медичним наглядом через коронавірус COVID-19 перебувають понад 13 тисяч осіб.

У Мінреінтеграції вважають, що ситуація з одночасним оприлюдненням інформації про кількість хворих є свідченням того, що рішення стосовно епідемії приймається в одному центрі, який координує роботу обох російських окупаційних утворень у рамках режиму ефективного контролю з боку держави-окупанта.

У Криму станом на ранок 23 квітня офіційно підтвердили 53 інфікованих. Зокрема, коронавірус виявлено у сімейної пари волонтерів з Ялти, через що у зоні ризику опинилися понад 30 осіб, які перебували у режимі самоізоляції і яким зазначені волонтери доставляли продукти. У Севастополі 22 квітня кількість випадків зараження з 18 до 25.

На усіх тимчасово окупованих територіях спостерігається нестача медичного персоналу для супроводу хворих, а також поширення коронавірусу серед військових окупаційних контингентів, що ретельно приховується.

З 22 квітня в ОРЛО введено додаткові обмежувальні заходи – заборонено відвідування хворих у лікарнях і кладовищ, вводяться дозволи на пересування. Також перекрито основні виїзди з м. Хрустальний (раніше – м. Червоний Луч).

Місто Первомайськ закрили на карантин ще 15 квітня.

В ОРДО з 18 квітня на карантин переведено Донецьке обласне територіальне клінічне об’єднання (лікарня ім. Калініна) та Горлівську міську лікарню №3.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер