<

Синоптики розповіли, якою буде погода цьогорічної зими

Цей запис опубліковано більш як рік тому
07:17 | 27.09.2021 / Новини / , /
Перегляди
863
/ Коментарі відсутні

Зима в Україні цього року буде з перепадом температур, сильними заморозками, та відлигою.

За прогнозами, наступні зими також будуть такими ж. Про це розповіла завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів в українському гідрометінституті НАН Вазіра Мартазінова, пише “Обозреватель“.

За її словами, зима 2021-2022 й наступних років в Україні теж буде морозною, очікуються перепади температури повітря – від сильних заморозків до відлиги.

“Зима нікуди не дінеться. Ми не в Антарктиді живемо. Холодні зими в Україні будуть навіть в умовах глобального потепління. Зміни пір року вона не скасує”, – висловилася Мартазінова.

Вона пояснила, що сезони, хоч і можуть бути нестійкими, але вони все одно залишаються. Загалом, за її словами, зміни клімату супроводжують всю історію нашої планети, і роль людини в цих процесах не настільки велика, як видається.

“Наукова світова спільнота розглядає здебільшого вплив забруднення атмосфери на зміну клімату. Але є ще й інші фактори, які протягом усієї історії Землі чинять набагато більший вплив, ніж людська діяльність”, – додала Мартазінова.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця