<

Стрілянина в Мукачеві: міськрада закликала Зеленського ввести в місто Нацгвардію

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:24 | 7.02.2020 / Новини / , , , , /
Перегляди
0
/ Коментарі відсутні

Міська влада звинуватила місцевих правоохоронців у бездіяльності.

Про це інформує ТСН.

Мукачівська міськрада після стрілянини, що сталася посеред дня 7-го лютого, звернулася до президента України Володимира Зеленського через погіршення криміногенної ситуації в місті та бездіяльність правоохоронних органів, закликавши організувати відпрацювання міста спеціальними підрозділами Національної поліції та Національної гвардії.

“Сьогодні (7-го лютого – ред.) міський голова Андрій Балога скликав позачергову сесія міськради. У порядку денному одне питання “Про звернення до Президента України щодо криміногенної ситуації в місті та діяльності правоохоронних органів по забезпеченню законності та правопорядку”, – йдеться у повідомленні прес-служби міської ради.

Згідно з текстом звернення, у місті склалася вкрай загрозлива криміногенна ситуація, підтвердженням чому є черговий зухвалий інцидент із застосуванням вогнепальної зброї, який стався 7-го лютого. Унаслідок стрілянини були госпіталізовані двоє людей із вогнепальними пораненнями.

https://www.facebook.com/watch/?v=184530212654287

“Звертаємося із закликом про надання Мукачеву невідкладної і дієвої правоохоронної допомоги, яка б передбачала:

1. Проведення оперативного і профілактичного відпрацювання міста спеціальними підрозділами Національної поліції та Національної гвардії, із залученням висококваліфікованих, досвідчених працівників з кримінального блоку. Термін такого відпрацювання, обсяги залучених сил і засобів мають бути достатніми, щоб різко зламати негативні криміногенні явища у Мукачеві, виявити і знешкодити їх джерела.

2. Зміну керівництва міського управління поліції, посилення його особового складу фахівцями з інших регіонів країни.

3. Посилення матеріально-технічного забезпечення поліції Мукачева сучасними засобами, автотранспортом і екіпіровкою”, – йдеться у зверненні.

Також у міськраді наголосили, що головною причиною того, що в місті регулярно стаються кримінальні “розбірки” є “професійна слабкість і вкрай низька активність міської поліції”.

“Злочинні угруповання почуваються чимдалі вільніше, бо фактично не відчувають системної, рішучої та фахової протидії з боку правоохоронців.

Кримінальний блок міського управління поліції явно слабкий, на вулицях міста критично мало патрулів та патрульних екіпажів, профілактична робота із запобігання правопорушенням звелася до паперових звітів.

У місті за останні роки не проведено жодної загальноміської операції за такими гострими напрямками, як наркоманія та обіг наркотичних засобів, розбій, крадіжки особистого майна”, – резюмували у відомстві.

https://www.facebook.com/mukachevo.rada/posts/1510399089115840

Нагадаємо, у Мукачеві 7-го лютого вранці посеред вулиці сталася перестрілка. Поранення отримали 24-річний та 40-річний місцеві жителі. За даними ЗМІ, один із поранених перебуває у важкому стані. Також було оприлюднено відео перестрілки, яке зафільмував один з очевидців.

Правоохоронці кваліфікували стрілянину у Мукачеві як замах на подвійне вбивство.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця