<

Смертельна ДТП у Польщі: водію автобуса висунули звинувачення, йому загрожує до 8 років в’язниці

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:35 | 8.03.2021 / Новини / /
Перегляди
11
/ 1 коментар

Прокуратура Польщі висунула звинувачення 48-річному Володимиру К., який перебував за кермом автобуса в момент аварії, внаслідок якої п’ятеро українців загинули і понад тридцять постраждали.

Про це польському інформагентству PAP повідомила заступниця окружного прокурора Беата Старжецька, – передає Громадське.

До слова, спочатку служби повідомили про шість загиблих в результаті аварії, але вранці прессекретар Підкарпатського воєводства Михайло Мельничук повідомив, що загинуло п’ять осіб.

За її словами, попередні дані свідчать, що, найбільш імовірною причиною аварії став невдалий маневр водія, який намагався повернути направо на місце стоянки. Перед ДТП швидкість автобуса, за даними тахометра, становила 96-97 км/год.

Старжецька пояснює, що ця швидкість на трасі дозволена правилами, але для правого повороту була завеликою. Саме тому Володимиру К. висунули звинувачення в ненавмисному убивстві внаслідок ДТП, максимальне покарання — вісім років ув’язнення.

Чоловіку на час розслідування заборонили полишати територію Польщі, але дозволили залишити паспорт. У прокуратурі зазначають, що до нього також приставили цілодобове поліцейське стеження.

Інший водій автобуса, 35-річний Степан К., який не був за кермом під час аварії, проходить у справі як свідок. Його допитали 6-го березня, уточнила Старжецька. Вона також додала, що в крові обох водіїв не виявили слідів наркотичних речовин чи алкоголю.

Нагадаємо, аварія рейсового автобуса «Познань-Херсон» з українською реєстрацією сталася в ніч на 6-те березня поблизу міста Кашице. Під час аварії у транспорті перебували 57 громадян України, із них п’ятеро загинули, 35 були госпіталізовані з травмами середньої тяжкості.

Станом на ранок 8-го березня, за інформацією МЗС України, яку наводить Держслужба з надзвичайних ситуацій, в лікарні в Польщі перебувають 24 українці (з них дев’ять у тяжкому стані). Ще 24 українців уже доправили назад до України за сприяння консульства.

Читайте також: Це було пекло: очевидці ДТП у Польщі розповіли свою версію інциденту.




один коментар
  1. Прилад, який реєструє швидкість транспортного засобу – не тахометр, а тахограф.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

27 Квітня, Субота
26 Квітня, П’ятниця