<

Поблизу пункту пропуску «Рава Руська» польський мікроавтобус наїхав на українських водіїв

09:03 | 15.12.2023 / Новини / , /
Перегляди
962
/ Коментарі відсутні

14-го грудня неподалік пункту пропуску «Гребенне – Рава-Руська» на кордоні з Польщею водій мікроавтобуса з польськими номерами наїхав на трьох українських водіїв, які ходили по пішохідному переходу.

Відповідне відео з місця події з’явилося в українських телеграм-каналах. Згодом цю інформацію Радіо Свобода підтвердив Генеральний консул України в Любліні Олег Куць.

Інцидент стався на очах в поліції, водія-винуватця затримали, з ним проводять процесуальні дії. За інформацією з телеграм-каналів, від наїзду постраждали троє українських водіїв. Генконсул розповів про стан двох постраждалих.

«За попередньою інформацією, постраждало двоє українських водіїв. В одного – забій руки, в іншого забій ноги. Їм надали допомогу на місці, від шпиталізації вони відмовилися. Ми з ними перебуваємо в постійному контакті. На місце виїхав наш консул, аби детальніше зʼясувати всі обставини», – зазначив Олег Куць.

З 6-го листопада польські перевізники заблокували рух вантажівок у пунктах пропуску «Корчова – Краківець», «Гребенне – Рава-Руська», «Дорогуськ – Ягодин», а з 23-го листопада «Медика – Шегині», вимагаючи заборонити реєстрацію в Польщі транспортних компаній з іноземним капіталом, а також відновити видачу дозволів на в’їзд до Євросоюзу для українських перевізників та покращити обслуговування на кордоні.

Через блокування на кордоні утворилися багатокілометрові черги з сотень вантажівок. Відомо про два випадки смерті українських водіїв фур в очікуванні перетину кордону.

У відповідь на дії поляків українські перевізники влаштовували попереджувальну акцію поблизу Краківця, щоб переконати польських перевізників, що їхнє блокування кордону шкодить не лише Україні, а й Польщі. Згодом стало відомо, що польські страйкарі отримали дозвіл на протести до лютого 2024 року.

В обід, 11 грудня польські перевізники припинили страйк на пункті пропуску “Ягодин-Дорогуськ”. Митниця запрацювала у звичному режимі, пропуск вантажівок відновили в обидва боки. Того ж дня перед пунктом пропуску польська вантажівка знову заблокувала рух. Після попередження від польських правоохоронців фуру прибрали.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Квітня, Неділя