<

Польські перевізники розпочнуть цілодобову блокаду пункту пропуску в Шегинях

09:33 | 27.11.2023 / Новини / , /
Перегляди
148
/ Коментарі відсутні

Польські перевізники, які з 6-го листопада блокують три КПП на кордоні з Україною для вантажівок, з 27-го листопада розпочали цілодобову блокаду пункту пропуску «Медика-Шегині».

Про це в ефірі телемарафону розповів речник Держприкордонслужби Андрій Демченко, передає Кореспондент.

За його словами, включно до 26-го листопада блокування руху на цьому пункті пропуску проходило з 10:00 до 21:00 за київським часом.

Водночас, повідомив Демченко, на кордоні зі Словаччиною рух вантажівок розблокували, тому на цьому напрямку минулої доби кордон перетнули близько 350 вантажівок.

Раніше повідомляли, що на трьох пунктах пропуску, які блокують польські перевізники, очікують на в’їзд в Україну близько 2000 транспортних засобів.

Як інформували, 25-го листопада команда Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з Асоціацією міжнародних автомобільних перевізників роздали водіям, які заблоковані перед пунктом пропуску «Дорогуськ – Ягодин», 2500 тисячі літрів води, 1200 обідів та необхідні медикаменти.

Зауважимо, через затяжну блокаду кордону польськими перевізниками в Україні почалися проблеми із постачанням пального.

Наприкінці жовтня польські перевізники оголосили, що з початку листопада і до кінця року планують заблокувати пункти пропуску на кордоні з Україною. Рух транспорту заблокований у напрямку найбільших пунктів пропуску «Ягодин–Дорогуськ», «Краківець–Корчова» та «Рава-Руська–Хребене» із 6 листопада. Заблоковано й пункт пропуску «Медика–Шегині».

Нещодавно було анонсовано, що польські перевізники погодили продовження протесту до лютого наступного року.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

9 Травня, Четвер
8 Травня, Середа