<

Штраф 850 тисяч та перерахунок: «Волиньгаз» покарають за безпідставні нарахування в платіжках

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:56 | 19.03.2019 / Новини / /
Перегляди
4
/ Коментарі відсутні

Завершились перевірки трьох перших облгазів по “справі коефіцієнтів”, – Вінницягаз, Волиньгаз, Київоблгаз. За порушення законодавства підприємтсва мають сплатити штраф та провести перерахунки спожитого газу.

Про це на своїй сторінці в фейсбук написав заступник начальника департаменту енергоефективності Нафтогазу Олексій Хабатюк. 

Нагадаємо, 13-го березня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) розпочала перевірку ПАТ «Волиньгаз» за безпідставні завищення тарифу на газ для населення.

“За всім трьома облгазами результати однакові – порушення ліцензійних умов, а нарахування додаткових обсягів газу побутовим споживачам із використанням коефіцієнту є незаконними”, – пише Хабатюк.

В п’ятницю 22 березня відбудеться засідання НКРЕКП, на якому розглянуть результати перевірок. Планують накласти штраф по 850 тис. грн та зобов’язати провести перерахунок обсягів споживання по ВСІХ побутових споживачах.

“Чи це правильно? Впевнений, що так. І це проміжна перемога. А чи це кінець історії з коефіцієнтами?

Впевнений, що ще ні. Облгази (не всіх, але ті, що входять в фірташівську РГК – всі) розуміли неказонність своїх дій від самого початку, але свідомо пішли на порушення. Тому наступний крок облгазів позов до суду на рішення НКРЕКП про накладання штрафу та припису провести перерахунки.

Що далі? Захищати свої права всіма доступними законними методами – правоохоронні органи, органи захисту прав споживачів, суд тощо”, – пише заступник начальника департаменту енергоефективності Нафтогазу.

Нагадаємо, питання необґрунтованих завищень ціни на газ піднімав депутат Нововолинської міської ради Валерій Мних 24-го грудня 2018 року. Тоді за його ініціативи депутати звернулися до прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та Антимонопольного комітету, щоб зобов’язати «Волиньгаз» припинити нарахування по завищеним цінам за спожитий населенням газ, окрім законодавчо встановлених Кабінетом міністрів України діючих тарифів. Відповідний запит був поданий і від народного депутата Гузя.    

Мних пояснював, що при розрахунку оплати використовують коефіціент приведення до стандартних умов. Таку політику проводять з жовтня 2018 року, ще й збільшуючи коефіціент щомісяця. Депутат міської ради пропонував нововолинцям писати скарги на адресу НКРЕКП. 




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця